Junior Achievement România (JAR) implementează 20 de module gratuite în școlile din țară

Foarte fain că există organizații care au în vizor dezvoltarea educației din țară. Una dintre ele este Junior Achievement România (JAR), care, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară a comunității de afaceri implementează, gratuit, 20 de module educaționale în anul școlar ce doar a început.

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel internațional în rețeaua JAR ce cuprinde 30 de țări din Europa și 123 în lume, absolventii programelor JAR au de doua ori mai multe sanse sa dezvolte o afacere decat cei care nu au beneficiat de aceasta instruire, iar beneficiarii programelor au cu 25% mai multe sanse de angajare pe pozitii stabile.

Programele JAR, certificate international si national, exemple europene de buna practica, sunt adaptate mediului academic si economic din Romania si validate prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Elevii si studentii implicati in programele JAR dobandesc gratuit in mediul formal al scolii cunostinte si competente complementare celor academice, consultantii voluntari din mediul de afaceri le ofera studii de caz, exemple din viata reala, iar metodele aplicate la clasa, de tip “learning by doing” transforma cunostintele dobandite in competente prin experiente de viata.

La acesta se adauga numeroasele competitii nationale si internationale foarte apreciate de tineri precum si bursele sau finantarile unor start-up-uri. Afacerile care au rezultat din competitiile JAR se intaind pe o plaja de interese destul de larga, de la ateliere de educatie antreprenoriala pentru copii, comert online, curierat , productie ecologice, pana la aplicatii pentru mobil sau roboti industriali. In anul scolar trecut peste 4200 de profesori au ales să predea module JAR, oferind celor peste 280.000 de tineri inscrisi in programe posibilitatea de a deprinde noi abilități și de a interacționa cu profesioniști din mediul de business ce participă la ore ca voluntari.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Junior Achievement România (JAR) implementează 20 de module gratuite în școlile din țară”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)