Infografic Preda Publishing: Ce preferă românii? Sportul la sală sau în aer liber?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Depinde de anotimp, aș fi eu tentată să zic. Aceasta, însă, e doar o părere neavizată, așa că vă invit să consultați infograficul realizat de Preda Publishing, care descrie – pe larg – preferințele legate de sport ale românilor.

infographic_sports_pp

Deşi 89% dintre români consideră activităţile fizice importante, numai jumătate dintre aceştia (46%) le şi practică în timpul lor liber. În ceea ce-i priveşte pe bucureşteni, 7 din 10 cred că mişcarea are un aport important asupra sănătăţii lor. Editura Preda Publishing susține practicarea sportului în toate formele sale, indiferent că este vorba de sălile de sport sau în aer liber. Beneficiile nu vor întârzia să apară atât la nivel fizic, psihic, cât şi social. Întrebarea care se pune, în acest sens, este următoarea: Ce e mai atractiv pentru români: sportul indoor sau outdoor?

Studiile arată că românii îşi încep săptămâna în forţă, mergând la sală cel mai des în ziua de luni. Sunt două veşti privind numărul celor care practică constant acest sport. Vestea proastă este că numai 4% dintre români sunt înscrişi într-un centru de fitness şi 3% într-un centru sportiv. Însă vestea bună este că, anul trecut, numărul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% faţă de anul precedent. Ceea ce ne face să sperăm că sportul poate deveni în viitor un mod de viaţă pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar atunci când merg la sală, românii nu glumesc. 4 din 10 persoane ard între 300 şi 500 de calorii la o sesiune, iar cei care merg de 3-4 ori pe săptămână lucrează la aparate între 40 şi 60 de minute.

Există sporturi la care românii nu dau înapoi: cele în aer liber. 72% dintre români merg pe jos sau cu bicicleta pentru a ajunge dintr-un loc în altul. Dintre aceştia, 55% merg pe jos sau cu bicicleta zilnic. În ceea ce privește locațiile în care cei mai mulți români preferă să-și consume energia fizică acestea ar fi terenurile special amenajate, majoritatea fiind pasionați de sporturile de echipă (29%). De asemenea, şi aparatele de fitness amplasate în parcuri par a fi extrem de utile şi asta pentru că 21% dintre români practică sporturi în spaţii publice.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)