Cam așa arată centrul de comandă Vodafone unde bloggerii prestează live

Later edit: Am publicat și rezultatele finale și integratoare, ca să zic așa, ale experimentului Vodafone.

—————–

Care ați zis, măh, că fac umbră internetului degeaba? :)) Ia hai să vă raportez eu cum, din niște cuvinte aruncate mai degrabă în joacă la un eveniment a ieșit ceva foarte mișto. Bine, acuma să nu înțelegeți că, vezi doamne, ce lovitură am dat sau ceva. Căci nu se întâmplă aproape niciodată așa ceva. Ci doar, din când în când, un umăr pus unde trebuie poate urni căruța. Cam așa cred că s-a întâmplat în cazul experimentului Vodafone cu aceste două zile de internet gratis și nelimitat.

Pe scurt, istoria chestiunii: eram la evenimentul aniversar de 1 an Supernet și, imediat ce am auzit de pariul pe care Vodafone îl anunța cu 2 zile de internet gratuit și nelimitat, am zis cu voce tare (și mai mult la caterincă, recunosc) că tare mi-ar plăcea să fac un live-blogging din centrul de comandă al unei astfel de inițiative unicat. Căci, mă gândeam atunci, o să am ocazia să îi văd pe cei de la Vodafone stresați, vorbind mereu pe telefon, strigând unii la alții, știți voi, de astea când e treaba treabă. Așa gândeam atunci.

Ia ghiciți ce face Vodafone în aceste zile? Exact ce îmi dorisem, desigur. Adică a pus la dispoziție o sală unde bloggerii pot presta live de la locul faptei, adică exact din clădirea de unde se coordonează aceste două zile de internet gratis și nelimitat. Care ați zis, măh, că nu-s io influencer? :))

Sursa: Cristian Florea
Sursa: Cristian Florea

Bine, acuma să nu sărim calul. Pentru că ideea asta exista în discuțiile celor de la Vodafone, dar faptul că am zis și eu că ar fi mișto așa ceva a contribuit cât de cât la implementarea ideii.

Abia aștept rezultatele acestui experiment. Și pe alea tehnice (deși, mă știți nu prea le am cu de astea), dar mai ales pe cele sociologice, dacă vreți. Căci, cum nu s-a mai făcut așa ceva în România, evident că rezultatele pe comportamentul românilor loviți cu ”mocăciunea” asta mă interesează mai mult decât aș fi dispus să o recunosc :))

Rezultatele preliminarii (fiecare primită de la oficialii Vodafone), le aveți mai jos. Cu mențiunea că o să încerc să vă țin la curent cu evoluția experimentului, în limitele dintre joaca cu cei mici ai mei și prezența în tribune la Cupa Regelul la rugby :)) Sau puteți urmări și la Cristian Florea ce zice pe chestiunea în cauză. Sau la Bogdan.

Sursa: Ovidiu Militaru
Sursa: Ovidiu Militaru

——————————-

12 septembrie, ora 12.00

Am inregistrat un inceput bun al week-end-ului, atat in ceea ce priveste traficul de date, cu o crestere pe ora ce s-a situate intre 10% si 22% intre 00.00 si 08.00 fata de acelasi interval al week-end-ului trecut. Varfurile de trafic s-au inregistrat in intervalul 00.00-02.00 si 04.00-06.00.

Numarul de utilizatori a ramas stabil, comparativ cu perioada 00.00 – 08.00 a week-end-ului trecut.

In privinta tipului de utilizare a traficului de date, am observant ca predomina continutul video.

12 septembrie, ora 14.00

Inceputul bun al week-end-ului continua, iar traficul de date generat in retea inregistreaza o crestere de aproximativ 30% intre 08.00 si 12.00.

Printre judetele care inregistreaza o foarte buna evolutie a traficului, in intervalul 08.00-12.00, se numara Bucuresti, Brasov si Timisoara, cu o crestere ce se situeaza intre 35% si 40%. Cresterea de trafic este repartizata relativ omogen pe teritoriul Romaniei.

In privinta tipului de utilizare a traficului de date, am observat ca predomina continutul video, cu un usor avans fata de o perioada obisnuita.

Terminalele tip smartphone genereaza cea mai mare parte a traficului de date, iar mix-ul de consum in functie de terminalul care acceseaza Internetul nu difera fata de o zi obisnuita.

Simplitatea constructiei ofertei de Internet nelimitat gratuit nu a generat o crestere a apelurilor in call-center.

12 septembrie, ora 15.30

Inceputul pozitiv al week-end-ului continua, iar traficul de date generat in retea inregistreaza o crestere intre 30% si 35% intre 12.00 si 14.00.

Printre judetele care inregistreaza o foarte buna evolutie a traficului, in intervalul 12.00-14.00, Bucuresti (Ilfov) a inregistrat o crestere a traficului de date ce variaza intre 42% si 47%, fata de perioada similara a week-end-ului trecut.

Judetul Braila inregistreaza in continuare, pe intregul parcurs al zilei, cea mai mare crestere procentuala a traficului de date.

In privinta tipului de utilizare a traficului de date, in continuare predomina continutul video.

13 septembrie, ora 12.00

Prima zi a week-end-ului in care Vodafone Romania ofera tuturor clientilor sai (pre-paid, post-paid si business) internet nelimitat si gratuit a decurs in parametri optimi. Traficul de date generat in retea a inregistrat o crestere de 39% in primele 24 de ore, cu un record de trafic la 21.40. A fost ziua cu recordul absolut in ceea ce priveste traficul de date, cu o crestere cu 30% fata de cel mai mare nivel inregistrat vreodata in retea (recordul a fost detinut pana acum de ziua de 20 august 2015).

La ora 20.00, am avut cel mai mare numar de utilizatori activi.

In privinta tipului de utilizare a traficului de date, in continuare predomina continutul video, urmat de browsing si social media.

13 septembrie, ora 14.30

Traficul de date generat in retea duminica, intre 00.00 si 12.00, a inregistrat o crestere de 39%.

In intregul interval 00.00-12.00, regiunea Bucuresti-Ilfov a inregistrat cresteri de consum de trafic de date de peste 50%, in fiecare ora.

In termeni de crestere a consumului de trafic de date, judetele care au cea mai buna performantasunt: Timis, Prahova, Bucuresti (Ilfov), Hunedoara, Dambovita, Galati, Braila si Arges.

13 septembrie, ora 17.00

Traficul de date generat in retea, duminica, intre orele 12.00 si 15.00, a inregistrat o crestere de doua puncte procentuale fata de aceeasi perioada a zilei de ieri.

Regiunea Bucuresti-Ilfov confirma cresterile de consum trafic de date de peste 50% si in intervalul 12.00-15.00, fata de duminica trecuta.

Judetele Arges si Prahova inregistreaza cresteri de trafic de date de aproximativ 60% la ora 15.00, fata de duminica trecuta,in timp ce Braila continua sa se mentina la un nivel inalt de consum de date. Judetul Calarasi pastreaza, de asemenea, o crestere de peste 60% fata de duminica trecuta, inca de la ora 09.00.

Alte judete cu performante semnificative in privinta traficului de date sunt Dambovita, Ialomita si Timis.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cam așa arată centrul de comandă Vodafone unde bloggerii prestează live”

  1. Pingback: Rezultatele experimentului Vodafone cu două zile de internet gratuit și nelimitat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.