Ce ziceți despre Școala Comercială Austriacă din România aka o’SCAR?

o’SCAR, adică Școala Comercială Austriacă din România, se adresează absolvenților de clasa a VIII-a, care doresc să se formeze profesional în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentare și non-alimentare:

Scoala Comerciala Austriaca din Romania – o’SCAR, infiintata la initiativa Ambasada Austriei – Sectia Comerciala in parteneriat cu opt companii cu renume din Romania, se deschide pe 14 septembrie, la Colegiul Economic “Costin C. Kiritescu” din Bucuresti.

Programul educational are la baza educatia duala, care imbina informatiile teoretice si activitatile practice, iar elevii admisi vor invata de la cei mai buni profesionisti din companii de top meseria de comerciant – vanzator: BILLA, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, HUMANIC, kika si Telekom.

Având la bază învățământul dual, componenta practică a programului are o pondere din ce în ce mai crescută de la an la an: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică).

În plus, tinerii înscrişi la Școala Comercială Austriacă din România vor fi sustinuţi financiar prin acordarea unei burse lunare de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și decontarea integrală a costurilor de transport în comun pe toată perioada programului.

La finalul perioadei de studiu, absolvenţii o’SCAR vor primi un certificat profesional recunoscut pe plan european şi vor avea prioritate la angajare în companiile participante la proiect.

„Concretizarea proiectului educational o’SCAR demonstreaza ca exista un interes vizibil in crearea de profesionisti intr-un domeniu foarte cautat in Romania, cel comercial. Suntem convinsi ca primii elevi ai o’SCAR vor reprezenta un standard pentru viitorii angajatori, care vor simti diferentele dintre actualul sistem profesional si cel propus de Scoala Comerciala Austriaca din Romania, bazat pe invatamantul dual si promovat in tari precum Austria si Germania. De altfel, programul reprezinta o oportunitate pentru acesti tineri, care, la finalul studiilor, au posibilitatea de a deveni angajati ai companiilor in care desfasoara orele de practica”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial in cadrul Ambasadei Austriei la Bucuresti.

Proiectul este susținut de Primăria Sectorului 6, Administrația Școlilor, CNDIPT și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.