Vrei să înveți mai multe despre fotografie? Hai la „FOTOgrafia”!

Foarte multe persoane au aparate de fotografiat performante cu accesorii de ultimă generație…pe care nu au nici cea mai vagă idee cum să le folosească. Așa se face că m-am trezit de nenumărate ori că sunt într-o excursie, la un eveniment sau la o ieșire cu amicii, unde s-au făcut fotografii pe care mi-ar fi plăcut să le înrămez și să le păstrez pentru totdeauna. N-am avut cum. N-am avut ce. Și presupun că vi s-a întâmplat și vouă. Dacă nu, sigur prietenilor voștri.

După umila mea părere, tare-i păcat să rămână lucrurile așa. Dacă tot ne chinuim atât să imortalizăm momentele din viața noastră, de ce să nu învățăm cum să facem asta, nu neapărat ca niște profesioniști, dar nici ca niște roboței care nu înțeleg cum se folosesc niște butoane și lasă aparatul foto pe modul „auto”?

Pentru asta, există cursuri și tocmai de unul dintre ele o să vă zic în cele ce urmează:

Meda Popea Arts & Events anunţă un nou proiect al Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane (A.N.A.V) dedicat celor pasionaţi de fotografie. Intitulat “FOTOgrafia”, cursul se va desfășura în perioada 1 octombrie- 28 noiembrie 2015 la Gallery, strada leonida 9-11.

Scopul acestui curs este recunoașterea fotografiei ca mediu de documentare a lumii înconjurătoare și a societăţii contemporane.

Andrei Păcuraru, fotograf și profesor A.N.A.V: “Vom discuta despre diferite concepte fotografice și vom învăţa sa implementăm ideile creative prin arta fotografică, în timp ce decoperim culoarea și compoziţia, importanţa luminii și a umbrei. Cursantii vor descoperi potenţialul aparatului de fotografiat, vor învăţa că dincolo de tehnică, fotografia este o cale de exprimare a propriei viziuni.”

Cursul de fotografie este alcătuit din 8 module de teorie şi 4 module de practică. Modulele de teorie cuprind tehnică fotografică, compoziţie și estetică, tips&tricks si review de imagini. Modulele de practică sunt constituite astfel încât cursanţii să înveţe despre abordarea subiectului și despre situaţiile de fotografiere, având și ocazia să lucreze într-un studio foto.

Cursurile vor fi susţinute de Andrei Pacuraru și Dana Dociu, fotografi si membri fondatori ai Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane. In cadrul cursului, vom invita fotografi profesioniști, dand astfel cursanţilor posibilitatea de a cunoaște diferite abordări ale fotografiei și ale genurilor fotografice. La sfârșitul cursului, Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale va găzdui o expoziţie de fotografie cu lucrările cursanţilor și, de asemenea, va organiza o festivitate de premiere în spaţiul cultural Gallery.

unnamed (10)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Vrei să înveți mai multe despre fotografie? Hai la „FOTOgrafia”!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)