Strada Xenofon este singura stradă în trepte din București

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Despre strada Xenofon, care este singura stradă în trepte din București și care, pe vremuri, ducea în cel mai înalt punct natural al Bucureștiului, am scris când ne-am plimbat prin București, în cadrul Open Your City. Acum văd că strada cu pricina a devenit un pic altfel… :)

Pentru a readuce la viață singura stradă în trepte din București, agenţia de media Initiative, împreună cu artista Eva Radu și cu sprijinul savana, au “pictat” strada Xenofon. Proiect socio-cultural își propune să redea o altă faţă străzii și să aducă o pată de culoare și bună dispoziție locuitorilor din zonă, precum și celor care ajung întâmplător în zona parcului Carol.

Proiectul a fost finalizat în data pe 30 august, iar prin intermediul paginii de Facebook Initiative, toți cei interesați au putut urmări în timp real evoluția picturii.

„Este al doilea an în care aducem la viață strada Xenofon cu ajutorul baghetei Evei Radu și ne bucurăm să vedem că strada a devenit un punct de atracție în București. Dacă anul trecut design-ul străzii a reprezentat un tribut Bucureștiului, anul acesta ne-am dorit să realizăm un desen care să fie în armonie cu minunatul parc Carol aflat peste stradă. Obiectivul nostru a rămas același, de a oferi tuturor celor care trec prin zonă o pată de culoare și bună dispoziție”, declară Alexandra Olteanu, Managing Director, Initiative.

„În 2015 savana poartă culorile imaginației, iar acum și pe strada Xenofon le putem regăsi într-un peisaj atent pictat în culori ce ne inspiră bucurie. Profilul vesel al străzii se potrivește foarte bine cu noua campanie savana, plină de umor și, desigur, culoare. Pentru că anul acesta savana a revenit la esența brandului, și anume culoarea, ne-am dorit să punem din nou în valoare calitatea mărcii. Mai mult, ne dorim să înveselim publicul bucureștean cu ce știm noi să facem cel mai bine: să creăm poveşti despre culoare în jurul emoțiilor şi trăirilor noastre, redând astfel legătura puternică ce există între culoare şi fiecare dintre noi”, declară Cristina Avram, Marketing Manager Consumer Fabryo Corporation.

În urma reconfigurării design-ului de anul acesta, strada a devenit o “oază urbană”, unde cele 70 de trepte sunt frumos pictate sub forma unei cascade montane. O altă capodoperă te aşteaptă la capătul ei, acolo aflându-se priveliştea celui mai înalt punct natural al capitalei, dealul Filaret. Mai mult, strada și-a recăpătat faima, devenind un loc pe care bucureștenii și turiștii îlvizitează, făcându-și poze alături de culorile vii.

Strada Xenofon, care poartă numele unui filozof şi soldat grec, este astăzi considerată unul din locurile unde oamenii se pot bucura, gratuit, de o formă contemporană de artă.

Str. Xenofon by Initiative (I)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)