După cum știți, sunt și eu un puiuț de antreprenor. Un puiuț mai mare, desigur. Adică am peste 90 de kilograme :)) Mi-am băut multe beri cu tineri antreprenori. Ba nu, greșesc, cel mai corect este să spun ”tineri care ar vrea să fie antreprenori”. Și printre lucrurile pe care le-am văzut cu virgulă la ei era lipsa de documentare. Mă refer la faptul că ei credeau că antreprenoriatul înseamnă să ai bani căcălău și să faci ce vrea mușchiul tău. Mno…
Le recomand mereu și mereu să citească bloguri, siteuri, rubrici și secțiuni despre și cu antreprenoriat. Este obligatoriu să facă asta! Ca să înțeleagă mai bine lumea în care vor să performeze. Și să vadă cum au dat-o de gard alții. Și să încerce să nu o dea și ei de gard la fel. Ci în alt fel, în modul lor, firește :))
De aceea salut lansarea start-up.ro. Pentru că mai pot recomanda un site în discuțiile mele cu tinerii :)
Publicația urmează sa discute cu și despre startup-urile din domeniul tehnologiei, având ca scop oferirea de informații și analize ample despre inițiativele din acest mediu din țara noastră.
De asemenea, noua publicație online va fi o verigă importantă în ecosistem. Start-up.ro este locul unde, încă din prima săptămână, cititorii pot afla în ce mai investesc fondurile de investiții în toamna aceasta, de ce și-a vândut un fondator de startup din România mașina scumpă și ce se ascunde dincolo de o campanie de crowdfunding de succes. Subiectele abordate vor fi, de multe ori, încercări de a aduce lumină peste tranzacții de milioane de euro sau succese ale unor aplicații. Pe lângă acest lucru, zi de zi vor exista sfaturi oferite de cei din industrie și metode prin care poți să-ți optimizezi rezultatele companiei. Opiniile specialiștilor din domeniu vor fi mai importante decât opiniile noastre, iar ei vor avea cuvântul de cele mai multe ori.
Start-up.ro va încerca să aducă la suprafață poveștile investitorilor și ale antreprenorilor români, dincolo de titlulaturi ca “Steve Jobs de România” sau “Viitorul Mark Zuckerberg”. Tonul va fi unul adresat în special oamenilor din industrie. “Nu cred că domeniul trebuie tratat cu senzaționalism și nici să punem noi, jurnaliștii, o presiune mai mare pe fondatorii de companii tinere, dându-le superlative. Mizez pe realism, dacă nu chiar și pe cinism”, a declarat Vlad Andriescu, redactor-șef Start-up.ro.
“Când mi s-a propus să mă alătur echipei Start-up.ro am primit lucrul acesta cu plăcere, pentru că e o oportunitate atât pentru mine, cât și pentru mediul antreprenorial din România. Ecosistemul românesc se dezvoltă, dar până acum nu a existat o voce care să centralizeze ecourile pieței. Vreau ca start-up.ro să fie acea platformă către care să se uite toate companiile tinere și să afle poveștile de succes, dar și eșecurile cele mai marcante. Ne vom concentra pe materiale de analiză și sinteză, construite cu realism”, a spus Vlad Andriescu.
“Start-up.ro este parte a unei inițiative mai ample, în care vom implica mai multe elemente esențiale pentru un ecosistem antreprenorial. Credem că în România există un mediu propice și că în următorii ani vom asista la o dezvoltare rapidă a startup-urilor din domeniul tehnologiei, într-un context matur cu tot ceea ce implică acesta: finanțări, tracțiune, scală, profesionalism”, a declarat Mihai Seceleanu, cofounder și director executiv al proiectului.
Astfel, Start-up.ro este o primă inițiativă dezvoltată anul acesta de către Mihai Seceleanu și partenerii săi, Liviu Dumitrașcu și Daniel Tatar (cei trei cofondatori sunt, de altfel, și cei care în urmă cu 11 ani lansau InternetCorp, publisherul WALL-STREET.ro, iar ultimii doi au făcut recent exit din eJobs.ro către Ringier). Spre finalul anului, antreprenorii intenționează să inaugureze și un hub (un spațiu de lucru neconvențional) destinat startup-urilor și freelancerilor din domeniul tehnologiei și să lanseze și alte provocări, cu același scop de a cristaliza mai multe componente ale unui ecosistem în formare.
1 thought on “Salut lansarea start-up.ro!”
multumim, Cristi! ;)