Un eveniment de rafting pentru persoane cu dizabilități, unic în România

Turneul International de Baschet in Fotoliu Rulant ‘Maria’, editia a XI-a (TIBFR ‘Maria’), Oradea 28-30 august 2015 a fost cel mai important eveniment international de baschet adaptat din Romania. S-a desfasurat sub deviza: ‘100% baschet’.

Evenimentul a fost oferit de: FAN Courier. Turneul este inclus in calendarul competitional pe anul 2015 al Federatiei europene de specialitate, IWBF Europe.

Una dintre participantele la turneu, echipa germana HOT WHEELERS KARLSRUHE a sosit la Oradea la inceputul saptamanii in care s-a desfasurat turneul. Ei au sustinut cateva antrenamente in Sala de Jocuri Sportive a Universitatii din Oradea si o dezbatere pe tema: ‘noutati in practica jocului si antrenamentului modern’.

KKI VRBAS Banja Luka a sosit la Oradea in calitate de vedeta a turneului, fiind castigatori ai Ligii Adriatice, NLB League in sezonul 2014-2015. Ei au castigat NLB League si in sezonul 2013-1014.

Clasamentul final:
1.KKI VRBAS Banja Luka
2.HOT WHEELERS KARLSRUHE
3.ASP ORADEA
MVP-ul turneului:Svraka Vlado – KKI VRBAS Banja Luka

De la Oradea, in cadrul TIBFR ‘Maria’, am avut transmisiunea unui meci si a unui interviu in direct, plus o inregistrare pentru emisiunea ‘Fara prejudecati’ care va fi difuzata la TVR Cluj.

Pentru prima oara in Romania un meci inernational de baschet in fotoliu rulant, transmis in direct la TV, a beneficiat de aportul unei trupe de majorete! Majoretele Queen Dancing Armenopolis din Gherla au sustinut un program in timpul partidei transmise in direct la TV dintre ASP Oradea si Hot Wheelers Karlsruhe. Alaturi de trupa de majorete prezenta la Oradea au fost si 5 fete cu dizabilitati de la Centrul de recuperare Gherla.

Joi 27 august echipa germana a fost la o tura de rafting in Defileul Crisului Repede iar vineri 28 august a fost randul jucatorilor bosnieci prezenti la turneul de baschet, impreuna cu 11 copii abandonati sa participle la aceeasi tura de rafting. S-a pornit pe traseu de la Pestera Unguru Mare din Suncuius si s-a mers pe Crisul Repede pana in localitatea Vadu Crisului. A fost un traseu cu nivel de dificultate de la 1 la 2 plus. A fost al partulea an cand alaturi de Master Adventure jucatorii de baschet in fotoliu rulant participa la o inedita tura de rafting.

Evenimentul de rafting pentru persoane cu dizabilitati este unic in Romania.

DSC_9995

Foto: Gheorghe Petrila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.