Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Cum să alegi doar un proiect din 99? Cum? Când toate sunt așa de frumoase…

De câteva zile mă tot uit la proiectele înscrise în Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015. Și le studiez pe fiecare în parte. Și, cu fiecare proiect pe care îl citesc, mă afund în greaua îndoială… Căci toate sunt atât de frumoase… Toate sunt făcute cu oameni pentru care a-i ajuta pe ceilalți nu este o frază din ceva carte prăfuită, ci ceea ce simt că trebuie să facă. Și mă întreb întruna cum pot să aleg doar un proiect dintre atâtea proiecte frumoase?

Căci așa este regula votării în acest program: poți vota doar un singur proiect din cele 99 propuse. O regulă dură, desigur, dar corectă, din punctul meu de vedere. Pentru că așa, cu finanțarea concentrată, cum ar veni, șansele ca proiectul câștigător să fie implementat sunt mult mai mari decât varianta cu împărțitul unei sume mai mari la mai multe proiecte. Deci, repet, mi se pare ok faza cu un singur vot. Dar, totuși, atât de greu este să alegi…

Am văzut, spre exemplu, proiectul depus de cei de la Șoimii București, un club de rugby pentru copii între 4 și 14 ani. Cum să nu votez așa ceva? Cum să nu votez pentru cei care predau rugby, un sport pe care îl iubesc?

Dar am văzut și foarte interesantul proiect depus de cei de la Ecoteca, prin care vor să facă o ”facultate eco”, prin care vor să completeze activitățile academice ale unor studenți specializați în protecția mediului cu activități practice. Căci mare nevoie avem de specialiști în acest domeniu. Dar de specialiști la sapă, nu cu mapa (de ăștia avem destui…). Cum să nu votez un astfel de proiect?

Să vă mai spun cât de drag îmi este ce face Adi Hădean și că am citit cu mult interes proiectul ”Școala de bucătari”, în care este și el implicat? Să vă mai spun că merg pe mâna lui Adi când vine vorba despre chestiuni de educație culinară pentru că știu că vrea, poate și chiar face lucruri? Cum să nu votez așa ceva?

V-am spus doar despre aceste trei proiecte. Pe care le-am ales cu mare, mare greutate ca să vi le dau ca exemplu. Dar uitați-vă și voi pe site și vedeți toate proiectele. Și votați. Pentru că voi veți decide cine va câștiga. Pentru că doar voturile voastre contează. Și vreau să vă gândiți că puteți face un bine enorm cuiva doar cu un simplu vot. Vă rog tare mult să vă gândiți la asta.

Proiectele finaliste vin din 36 de localitati – Aiud, Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Onesti, Marghita, Oradea, Botosani, Brasov, Bucuresti, Nehoiu, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Targoviste, Galati, Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Toplita, Orastie, Petrosani, Slobozia, Iasi, Otopeni, Voluntari, Baia Mare, Reghin, Targu Mures, Ploiesti, Zalau, Agnita, Sibiu, Radauti, Timisoara, Ramnicu Valcea si Focsani.

Cât despre ce proiect o să votez eu, încă nu m-am decis… Pentru că e greu, e foarte greu…

grafiti priveste cerul

Un comentariu la “Cum să alegi doar un proiect din 99? Cum? Când toate sunt așa de frumoase…

  1. crintea iuliana Reply

    chiar nu stiam , multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.