Mno, cum vi se pare BisNit.ro?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Care-i treaba cu BisNit.ro? Îl las pe Andrei Todica, de la care am primit mailul de mai jos, să vă explice ce și cum. Eu doar v-am raportat despre chestiune, în rest e treaba voastră dacă vă place sau nu, desigur :D

Un nou proiect care vrea sa creasca reutilizarea bunurilor in Romania, si de asemenea sa dea o fata mult mai atractiva conceptului de “donatie”. Am initiat de curand un proiect prin care dorim sa creem o comunitate bazata pe incredere si respect, ale carei scopuri sunt: – reutilizarea si refolosirea obiectelor, – responsabilizarea sociala a utilizatorilor, prin incurajarea donatiilor de obiecte.

Prin platforma BisNit.ro am dezvoltat un sistem prin care toti membrii au acces la lucruri gratis. Principiul este “dupa fapta si rasplata” si pentru asta am creat un sistem de puncte, numite “Niti”. Platforma este rezultatul unei realitati sociale foarte evidente. Oamenii au tendinta sa cumpere constant si ajung ca foarte multe lucruri pe care le au sa nu le mai foloseasca, desi acestea sunt perfect functionale si utile.

Pe BisNit.ro, utilizatorii au sansa sa le valorifice in niti/puncte cu care pot apoi sa isi acopere nevoia de alte lucruri care le folosesc. Practic, site-ul constituie si o metoda foarte buna de economisire si eficientizare a bugetului personal. Site-ul functioneaza prin licitatii pe baza de “Niti”, pe care utilizatorii ii obtin atat gratuit, la inregistrare, cat si ca rasplata pentru fiecare obiect pe care il doneaza.

Dupa multa munca, proiectul a fost lansat la mijlocul lunii iulie, iar in acest moment am depasit 400 de utilizatori. Urmarim perfectionarea platformei si cresterea continua a numarului de membri, prin promovarea proiectului in diverse medii.

Consideram ca BisNit.Ro are doua puncte sociale foarte importante: – Responsabilitatea sociala, prin redefinirea si popularizarea conceptului de donatie, la care aducem un mare plus prin faptul ca donatorul si donatarul sunt pe picior de egalitate, pentru ca ambii beneficiaza de acelasi tratament, bazat pe demnitate, respect si altruism. – Componenta ECO, exprimata prin refolosirea si reutilizarea obiectelor, care are ca efect reducerea risipei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Mno, cum vi se pare BisNit.ro?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)