Cum a fost la cea de-a XI-a ediție a Taberei de Artă și Solidaritate de la Deseşti

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

80 de copii și 50 de pictori au participat la cea de-a XI-a ediție a Taberei de Artă și Solidaritate de la Deseşti, organizată cu sprijinul Hope and Homes for Children România și Băneasa Shopping City.

Artişti plastici din toate zonele României, din Ungaria, Marea Britanie şi Ucraina au devenit mentori pentru 80 de copii vulnerabili sau proveniţi de la case de tip familial din Sighetu Marmaţiei, Baia Mare, Cluj, Câmpia Turzii şi Botoşani. Între 17 și 23 august, întregul sat Desești s-a implicat în acest proiect senzațional care aduce binele şi frumosul în viața copiilor care au atâta nevoie de vindecare prin artă.

Tabăra de Artă și Solidaritate este inițiată și coordonată de 11 ani de Preotul Ioan Ardelean, un om care strânge în jurul său comunitatea satului pentru a aduce speranță în viața acestor copii. Cele mai frumoase tablouri rezultate din ediția 2015 a taberei vor fi expuse în curând în Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai cunoscute centre comerciale din București. Prin această inițiativă se dorește apropierea publicului larg de potențialul creativ și artistic al copiilor vulnerabili.

“De unsprezece ani, într-o comunitate mică din Maramureș se întâmplă o minune. Aici se adună artiști plastici și copii aflați în grija statului, într-un proiect numit Tabara de Artă și Solidaritate. Pentru o săptămână, discipoli și învățăcei devin un tot. Maeștrii și ucenicii își iau pânzele, dar și sufletele și își găsesc aici colțul lor de rai, în care să se vindece prin artă – aşa n-a povestit, cu vorbe din suflet, părintele Ioan Ardelean despre acest vis al său, transformat în realitate.

Tabăra s-a încheiat duminică, 23 august, iar picturile copiilor vor fi expuse la Muzeul Etnografic din Sighetu Marmaţiei, unde a avut loc şi festivitatea de închidere a celei de-a XI-a ediţii a taberei. “Banii strânşi din vânzarea tablourilor vor fi utilizați în folosul copiilor aflați în grija părintelui Ioan Ardelean”, a explicat Gabriela Rosuş, profesorul translator și coordonator din partea Hope and Homes for Children România.

Organizarea Taberei de Artă şi Solidaritate nu ar fi fost posibilă fără implicarea Băneasa Shopping City, sponsor al evenimentului, care va organiza şi o expoziție cu 50 dintre cele mai frumoase lucrări ale copiilor.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)