”Datoria” lui Laurențiu Gabriel Rusescu a câștigat concursul de scenarii organizat de HBO, EPISODUL 1

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Caștigătorul primei ediții a concursului de scenarii organizat de HBO, EPISODUL 1 este Laurențiu Gabriel Rusescu, cu scenariul Datoria. HBO ia în considerare în mod potențial proiectul caștigător pentru o fază ulterioară, de dezvoltare. Câștigătorul va primi un premiu în valoare de 2500 USD.

EPISODUL 1 a fost organizat de HBO cu scopul de a găsi scenarii autentice, îndrăznețe și originale, centrate pe realități românești, care spun o poveste puternică și aduc cel puțin un personaj memorabil în scenă, în vederea dezvoltării și producției unei/unor serii TV destinate și adecvate brandului HBO.

Am fost foarte incântați de toate scenariile finaliste și intenționăm să intrăm într-un dialog cu autorii acestora. În afara scenariilor finaliste, există și alte proiecte de avut în vedere, care excelează la nivel de scriitură.

Dintre cei cinci finaliști, scenariul lui Laurențiu Gabriel Rusescu e cel mai aproape de ceea ce întelegem noi printr-un proiect HBO. E un scenariu de atmosferă, autorul se joacă foarte frumos cu un gen consacrat pe care îl abordează într-o cheie diferită și personală. E o poveste bine structurată, cu personaje puterice, tensiune, mister și dialoguri savuroase.

Ceea ce il face și câștigător este faptul că reflectă foarte bine o profundă întelegere a seriilor TV . Scenariul chiar este 100% episodul pilot al unei foarte posibile serii și lansează o poveste pe care așteptăm cu interes să o urmărim în episoadele următoare, deschide cadrele și pune întrebările bune. Pilotul, foarte bine dozat, este o bază pentru ceea ce ar putea urma., a declarat Andra Radu, Original Production Research and Development Manager HBO România.

La prima ediție a concursului EPISODUL 1 au fost înscrise 308 scenarii. Multe dintre ele vor rămâne în atenția producătorilor HBO pentru eventuale proiecte viitoare.

Episodul 1

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “”Datoria” lui Laurențiu Gabriel Rusescu a câștigat concursul de scenarii organizat de HBO, EPISODUL 1”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)