Vinurile românești vor fi evaluate în premieră de experți internaționali

Pentru prima data, vinurile românești vor fi evaluate de o echipă de experți internaționali pentru realizarea primei ediții a Cărții Vinurilor din România și Republica Moldova (The Wine Book of Romania):

Pe 26 și 27 august 2015, un juriu internațional se va reuni la Valea Verde, în satul Cund din județul Mureș pentru a degusta și a evalua aproximativ 250 de vinuri de top din România și Republica Moldova. Rezultatele evaluării vor fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania”, primul proiect care reunește vinurile din zonele vini-viticole ale celor două țări, un produs editorial ce urmează să fie lansat în martie 2016.

Se spune că există mai mulți oameni care să fi călătorit în spațiu decât cei care dețin în lume titulatura de Master of Wine. Cu toate acestea, juriul „The Wine Book of Romania” include trei astfel de specialiști: Caroline Gilby (Master of Wine – Marea Britanie), Rod Smith (Master of Wine – Franța), Luiz Alberto (Master of Wine – Brazilia). Alături de cei trei se află importanți experți din domeniu precum Paul Robert Blom (degustător internațional de vinuri – Olanda), Helmuth Koecher (Președintele Merano Wine Festival – Italia), Zoltan Szoverdfi-Szep (Președinte al ROvinHUd – România), Cosmin Grozea (degustător internațional de vinuri – România), Mi Yeun Hong (jurnalist și degustător internațional de vinuri – Coreea).

În perioada aprilie – august am vizitat personal în jur de o sută de crame din România și Republica Moldova și am degustat aproape trei mii de vinuri. De la fiecare producător am ales între zero și cinci etichete pentru vinurile tinere și maxim patru etichete ale celor de peste zece ani. Avem în România vinuri excepționale și tocmai de aceea este important să le cunoaștem și să le promovăm, ceea ce va putea aduce beneficii imense industriei vinurilor din România. Ca româncă, sunt fericită că specialiști de cel mai înalt nivel vor putea întâlni pentru prima oară soiuri autohtone precum: Crâmpoșie, Șarbă, Busuioacă, Rara Neagră, Tămâioasă Românească și multe altele.”, a declarat Marinela Vasilica Ardelean, expert internațional în vinuri și inițiatoarea acestui proiect.

Marinela Ardelean 1

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.