Vinurile românești vor fi evaluate în premieră de experți internaționali

Pentru prima data, vinurile românești vor fi evaluate de o echipă de experți internaționali pentru realizarea primei ediții a Cărții Vinurilor din România și Republica Moldova (The Wine Book of Romania):

Pe 26 și 27 august 2015, un juriu internațional se va reuni la Valea Verde, în satul Cund din județul Mureș pentru a degusta și a evalua aproximativ 250 de vinuri de top din România și Republica Moldova. Rezultatele evaluării vor fi incluse în ghidul „The Wine Book of Romania”, primul proiect care reunește vinurile din zonele vini-viticole ale celor două țări, un produs editorial ce urmează să fie lansat în martie 2016.

Se spune că există mai mulți oameni care să fi călătorit în spațiu decât cei care dețin în lume titulatura de Master of Wine. Cu toate acestea, juriul „The Wine Book of Romania” include trei astfel de specialiști: Caroline Gilby (Master of Wine – Marea Britanie), Rod Smith (Master of Wine – Franța), Luiz Alberto (Master of Wine – Brazilia). Alături de cei trei se află importanți experți din domeniu precum Paul Robert Blom (degustător internațional de vinuri – Olanda), Helmuth Koecher (Președintele Merano Wine Festival – Italia), Zoltan Szoverdfi-Szep (Președinte al ROvinHUd – România), Cosmin Grozea (degustător internațional de vinuri – România), Mi Yeun Hong (jurnalist și degustător internațional de vinuri – Coreea).

În perioada aprilie – august am vizitat personal în jur de o sută de crame din România și Republica Moldova și am degustat aproape trei mii de vinuri. De la fiecare producător am ales între zero și cinci etichete pentru vinurile tinere și maxim patru etichete ale celor de peste zece ani. Avem în România vinuri excepționale și tocmai de aceea este important să le cunoaștem și să le promovăm, ceea ce va putea aduce beneficii imense industriei vinurilor din România. Ca româncă, sunt fericită că specialiști de cel mai înalt nivel vor putea întâlni pentru prima oară soiuri autohtone precum: Crâmpoșie, Șarbă, Busuioacă, Rara Neagră, Tămâioasă Românească și multe altele.”, a declarat Marinela Vasilica Ardelean, expert internațional în vinuri și inițiatoarea acestui proiect.

Marinela Ardelean 1

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)