Domnu inginer Colțescu, ne apucăm și noi de meseria de pe diplomă?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Domnu Colțescu,

Că arbitru mi-e greu să îți spun după ce am asistat la meciul Astra – Steaua cu gură căscată nu pentru a bea bere ci pentru că așa arbitraj nu am mai văzut de când mă duceam pe la meciurile de Liga IV și gazdele erau cu topoarele lângă vestiare în caz că nu era arbitrul perfect imparțial și să țină cu ei.

Bre, erai fumat? Sau ce a fost cu tine? Adică, orișicât, oricum o dai, trebe că ai avut ceva la bord. Altfel nu se explică.

Să zicem că nu ai vrut să furi și că ești de o corectitudine exemplară. Atunci rămâne varianta că ești un arbitru praștie. Sau, măcar să discutăm opțiunea asta la nivel teoretic, dacă ai vrut să furi, ai făcut-o cu atâta risipă de talent încât încă se râde încă de tine undeva în Insulele Mauritius (unde oamenii au văzut meciul pe un televizor alb-negru Sport).

Poate nu îți dai seama, dar cu ce ne-ai arătat ieri ai trimis arbitrajul românesc cu vreo 17 ani în urmă. Cel puțin. Pe vremea în care încă înainte de a te uita pe fișele de arbitraj întrebai conducătorul de club cum să arbitrezi.

Domnu Colțescu, ți-o spun direct: dacă arbitrii din România și-ar face Partidul Arbitrilor Comuniști, matale ai fi președinte. Direct. Fără alegeri. Perfect democratic, desigur. În logica unui regulament pe care nu îl înțelegi și pe care oricum nu îl aplici pentru că, desigur, nu îl înțelegi. Sau nu vrei să îl înțelegi.

Să nu crezi că sunt supărat pe matale. Dimpotrivă. Căci, român fiind, am ales cu multă vreme în urmă să nu mă mai enervez când văd mostre de penibil suprem săvârșite de niște conaționali. Căci mi-am dat seama că mă enervez degeaba, adică tot mie îmi fac rău. Așa că am ales să râd. Să mă distrez. Un râs ironic, purgativ chiar în coordonatele sala catharsice (dă și matale un google ca să înțelegi ce vreau să zic). Iar de matale am râs aseară la greu.

Cred că s-ar putea să primești o nominalizare la ”Zmeura de Aur”. Știi matale, un fel de Oscar pe invers. Căci aseară au fost absolut superb în rolul unui tolomac superior de sorginte troglodită. Ai fost un fel de melanj splendid între Stan, Lolek, Dumb, Dumber și Syd (din Ice Age). Jur că meriți un premiu!

Io zic să te apuci de meserie. Nu de aia de arbitru. Aici ne-am lămurit. Nu avem de unde cere și nici ce cere. Ci de aia de inginer constructor. Căci așa scrie pe diploma ta. Să construiești și matale ceva. Căci de distrus am văzut că te pricepi. Chiar foarte bine.

Hai pa. Și pu. La revedere.

federatia romana

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Domnu inginer Colțescu, ne apucăm și noi de meseria de pe diplomă?”

  1. Este deranjanta folosirea atat de frecventa a cuvantului „caci”. Echipa Biziday o foloseste la fel de des si deranjeaza la ureche.

  2. Adică , Federația Ronana de NIMIC sau F.R. de Atârnători ( conform Cordilinea ). Jenant , ce se intampla in fotbalul ( daca putem sa-l numim asa) românesc .Dar poate in Septembrie ne scoatem cu baietii la Londra !! Ne vedem acolo . Da ?!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)