Duo-ul electro/experimental pop bucureștean Fierbințeanu a lansat “Tosa Inu”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am văzut clipul de mai jos pe un site de comunicate de presă (căci, firește, doritor să fiu ancorat în sinergia concretului, sunt abonat la câteva siteuri de genul ăsta). Am ascultat piese și am dat verdictul: nu prea e pe stilul meu. Dar tot am zis să vă spun despre ea, pentru simplul motiv că îmi place să văd trupe de pe la noi care experimentează, așa cum fac cei de la Fierbințeanu (apropo, mișto nume de trupă :D). Piesa se numește ”Tosa Inu”.

Care-i faza cu piesa? Ia vedeți mai jos.

Melodia este compusa si produsa de Gabriela si Cristian Fierbinteanu, fiind inclusa, intr-o forma initiala, mai simpla, pe compilatia de muzica electronica Soundsphere 7, in aprilie 2015. Varianta prezentata in videoclip a fost finalizata in luna iulie a acestui an.

“Tosa Inu este un cantec de razboi, mesajul de iubire catre lume. Eu sunt alternativul din grupurile de alternativi, indie-ul din grupurile de indie, narcisistul rational: eu detin adevarul si lumea trebuie sa se schimbe ca sa inteleaga. Pana atunci, promovez, din convingere, iubirea si entertainment-ul, asa cum se observa, sper, din melodie si din clip”, afirma Cristian Fierbinteanu.

Gabriela Fierbinteanu explica titlul melodiei: “Tosa Inu este un caine japonez creat pentru lupta. Este iubitor, dar odata enervat sfasie fara avertisment si nu se mai retrage pana la victorie. Chiar si mie imi este greu sa anihilez cu privirea un Tosa Inu”.

Despre textul melodiei, cei doi precizeaza: “Suna ca un mesaj al unui prizonier de razboi catre persoana iubita. Din acest motiv spunem ca este un cantec de razboi. Dar trebuie subliniat ca atitudinea nu este o deznadejde previzibila, ci o imbinare de revolta si speranta”.

fierbinteanu tosa inu

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)