Știați că puteți avea un auz mai bun printr-o procedură de 10 minute?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Persoanele care aud mai slab sau înfundat își pot trata această problemă printr-o intervenție chirugicală, care durează 10 minute:

Intervenția cu balon BET (Baloon Eustachian Tuboplasty) a fost efectuată pentru prima dată în România în anul 2011 de către Dr. Valeriu Bronescu, în cazul unei paciente diagnosticate cu otită cronică, şi acum este disponibilă în exclusivitate la Spitalul Sf. Constantin din Brașov.

Această procedură constă în dilatarea trompei lui Eustachio și este utilă pacienților care suferă de hipoacuzie (auz slab) prin transmisie, în momentul în care au fost epuizate toate celelalte metode de tratament medicamentos sau chirurgical (clasic).

”Este important să reamintesc că intervenţia este destinată celor care aud „înfundat”, şi nu celor care şi-au pierdut auzul. În situațile de otită seroasă cronică, cauzate de anumite infecții, pe care pacienții, de cele mai multe ori, nu le sesizează,în ureche se acumulează lichid. Sunetul, în mod normal, se transmite prin aer, însă la pacienții care suferă de otită sunetul se transmite prin acest lichid. De aici și senzația de ureche înfundată. Operația BTE – Balloon Eustachian Tuboplasty urmărește să dilate trompa lui Eustachio pe un stent, prin endoscopie sub control video. Această intervenție asigură că trompa va rămâne deschisă, lichidul acumulat va fi eliminat, iar în decurs de aproximativ 8 săptămâni pacientul va auzi normal“,explică Dr. Valeriu Bronescu, medic primar ORL la spitalul Sf. Constantin din Brașov.

unnamed (11)

Procedura se practică și în cazul copiilor, nu doar la adulți, păstrând integritatea timpanului.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)