Toamna aceasta Dâmbovița va fi luată cu asalt de 5000 de rățuște de plastic

V-ați fi gândit vreodată că rățuștele de plastic – da, acelea cu care se joacă micuții dumneavoastră în cadă sau la mare – vor porni o cursă în scop nobil? Mai multe de atât, v-ați fi imaginat că niște banale jucării și-au pus ambiția să mobilizeze mii de oameni și să schimbe lucrurile în bine?

Recunosc că nici eu, dar realitatea nu e tot timpul cum ne-am fi gândit, nu e așa? Cum nici realitatea copiilor de la Școala Specială pentru Surzi Nr. 1 din București nu e așa cum s-ar fi așteptat ei sau părinții lor și cum nici deficiențele de auz ale acestor copii nu trebuie să fie permanente. 

Din acest crez, a apărut Cursa de Rățuște „Rotaract Triumph”, care nu este organizată, așa din plictiseală,  ci este menită să ajute la strângerea de fonduri pentru a schimba decisiv viața unor copii care nu aud. 

Astfel, pe data de 19 septembrie 2015 va avea loc pe apele Dâmboviței, începand din Piața Națiunilor Unite, Cursa de Ratuste “Rotaract Triumph” care va alinia la start 5000 de ratuste de plastic.

Cu fondurile stranse vom achizitiona proteze auditive performante pentru copiii hipoacuzici cu varste fragede care inca mai au sansa de a nu deveni complet surzi, de a se integra in societate si de a merge la o scoala normala. Copiii invata la Scoala Speciala pentru Surzi Nr. 1. Speram ca fondurile stranse sa acopere costurile protezelor, iar daca ne raman alte fonduri vom identifica alte cazuri asemanatoare cu ajutorul doamnei doctor Alexandra Neagu, care ne-a ajutat pana acum in evaluarea copiilor.

Partea bună este că fiecare dintre noi poate contribui la acest proiect, prin înscrierea unei rățuște în cursă (sau a unei întregi echipe de rățuște), după cum urmează:

Noi încurajăm acest proiect și vă invităm și pe voi să contribuiți la realizarea cursei trăznite a rățuștelor din plastic! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: