Peste 3000 de pacienți vor beneficia de îngrijire socio-medicală prin SanoHelp

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Veștile bune vin din partea Asociației React, care a înființat 10 centre SanoHelp:

10 centre de îngrijire socio-medicală, înfiinţate de Asociaţia React, prin proiectul SanoHelp, în judeţele Arad, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Neamţ, Sibiu şi în Bucureşti, îşi vor demara în această vară activitatea. Dintre acestea, 5 sunt localizate în mediul rural, în localităţi în care accesul la serviciile de sănătate este dificil, iar alte 5 centre sunt localizate în mediul urban, în oraşele Arad, Piatra Neamţ, Sibiu, Târgovişte şi în Bucureşti.

Centrele înfiinţate vor fi dotate cu apartură medicală modernă de diagnostic şi monitorizare, care include dispozitive de monitorizare a activităţii inimii şi a presiunii arteriale, dispozitive de investigare primară a corpului uman, sistem de monitorizare a diabetului şi a bolilor cronice. Aparatura va fi conectată la un sistem informatic de transmitere a datelor medicale.

Prin înfiinţarea acestor centre socio-medicale, proiectul SanoHelp faciliteză accesul la servicii medicale de bază, în comunităţi izolate pentru mai mult de 3000 de pacienţi cronici din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru, Nord Est, Sud Muntenia, Sud Vest şi Vest. Proiectul contribuie, totodată, la dezvoltarea economică a regiunilor, prin crearea unor noi locuri de muncă. Astfel, 40 de persoane vor urma un program complex de formare profesională şi de calificare în meseria de mediatori sanitari în vederea angajării în cadrul centrelor. Programul de pregătire include şi consiliere profesională şi psihologică, informare privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor şi cursuri de dezvoltare a competenţelor TIC.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)