Crama Basilescu a lansat cinci vinuri noi

După o lună de scris constant pe BlogDeBere , uite că mi-a venit rândul să vă dau știri și din lumea vinului :)). Și nu sunt deloc rele:

Crama Basilescu a lansat ieri cinci vinuri noi, de producție 2014, în cadrul unui eveniment privat. Vedetele serii au fost Feteasca Albă și Roze – Feteasca Neagră, două vinuri din gama premium „Îngeri din Micul Paris”, alături de trei vinuri din gama medie „Eclipse”: Roze, Fetească Albă și Riesling Italian. Cele cinci vinuri prezentate în premieră sunt variantele proaspete, din 2014, ale unor vinuri aflate deja de câțiva ani în portofoliul Cramei Basilescu.

Feteasca Albă și Feteasca Neagră din gama „Îngeri din Micul Paris” sunt două soiuri de referință ale terroir-ului de la Urlați. Feteasca Albă este un vin floral şi fructuos, cu un gust proaspăt și echilibrat cu nunațe de vanilie şi migdale ce provin din fermentare şi maturare în baricuri. Vinul Roze, obținut din struguri de Fetească Neagră, combină în mod armonios taninurile specifice vinurilor roșii cu fructozitatea si prospețimea vinurilor albe. Este un vin echilibrat, sec, cu o aciditate plăcută și răcoritoare.

Vinul Roze din colecția „Eclipse” are la bază soiul Burgund Mare și a fost realizat după tehnologia vinurilor albe. Este un vin uşor mineral, senzaţie susţinută de aciditate şi alcool care prelungesc aromele fructoase precum cele de cireşe albe. Riesling Italian din aceeași gamă este un vin corpolent, elegant, dar în acelaşi timp zglobiu, mineral şi persistent, cu un miros pronunţat de grapefruit la care se adaugă un parfum fin de caise şi piersici coapte.

_MG_0154

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)