Doamnelor, haideți să vorbim despre bijuterii (cu poveste)

Fiind o prezență nelipsită în locurile aglomerate, am putut să fac zilele trecute un experiment: am analizat bijuteriile doamnelor și domnișoarelor din metrou, de la facultate, din mall, de la diverse evenimente ș.a.m.d.

Nu trebuie să fii mare specialist în sociologie ca să observi că bijuteriile spun anumite povești sau îți creează anumite… sentimente. Și ca să ies din zona asta abstractă a exprimării pentru a mă face înțeleasă, o să o zic așa: uneori, când vezi că unele doamne/domnișoare poartă bijuterii mari și strălucitoare și parcă prea multe, îți creează impresia că vor să atragă atenția, când vezi o bijuterie mai discretă la gâtul unei femei, te gândești la un cadou sau la o poveste: poate o are de la soț, poate a primit-o când a împlinit o anumită vârstă, poate că îi plac pisicile în mod deosebit. Eu așa am gândit cât am făcut micul meu experiment de stalker. :))

Însă, unele bijuterii spun povești mai mult decât altele, lipsite de Feți-Frumoși și Ilene Cosânzene…

Să luăm, de exemplu, bijuteriile Touched Collection, care spun povești, să le numesc, diferite, cum ar fi cea a „Casei Agar” din cadrul Asociației Touched România.

Casa Agar este un centru pentru mamele aflate în situații disperate (de exemplu: riscă să își piardă copiii sau au fost victimele violenței domestice). Ele manufacturiază bijuterii, care se vând în sectorul privat (companii, bănci, fundații, corporații, etc), dar se adresează și persoanelor fizice (particulare), sensibilizate de problematica mamelor și a copiilor aflați în dificultate și situații de abandon.

Toate beneficiile obținute din comercializarea bijuteriilor (prin magazinul on line /off line la târguri și prin distribuitori), sunt și vor fi folosite în susținerea financiară a mamelor și a copiilor aflați în programul Asociației.

3 comentarii la “Doamnelor, haideți să vorbim despre bijuterii (cu poveste)

  1. cado Răspunde

    Cand ai spus de bijuterii care spun povesti m-am gandit la cele gravate pentru ca asta imi inspira …dar unele povesti pot fi triste intr-adevar si ma bucur ca exista sansa sa schimbam asta tot cu ajutorul bijuteriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: