Campania Ex-Fumătorii sunt de neoprit continuă în 2015 pe iCoach

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Pe 31 mai a fost Ziua Internațională fără Tutun și uitați cum arată Eurobarometrul publicat de Comisia Europeană, cu privire la atitudinile europenilor față de acest viciu:

  • Cercetarea arată o tendință în scădere a consumului de tutun în Europa, cu 2% mai puțin decât în 2012 (26% vs. 28%).
  • Categoria de vârstă care a cunoscut cea mai drastică scădere (4%) a fost a tinerilor între 15 și 24 de ani (25% vs. 29%).
  • Studiul arată că diferențele notabile în consumul de tutun în Europa se mențin, cu rata cea mai mică de consum în Suedia (11%) și Finlanda (19%) și cele mai mari în Grecia (38%) și Bulgaria (35%).
  • În ceea ce privește încercările de a renunța la fumat, majoritatea fumătorilor declară că a încercat să renunțe la fumat (59%), iar dintre aceștia, 19% au înregistrat aceste încercări în ultimele 12 luni.
  • Țigările electronice: 12% dintre europeni le-au încercat în 2015, comparativ cu doar 7% în 2012. 67% au declarat că le-au încercat pentru a reduce numărul de țigarete sau pentru a renunța la fumat. Totuși, doar 14% dintre utilizatorii de țigări electronice au reușit să renunțe la fumat, lucru care indică faptul că acestea nu sunt un instrument eficient de renunțare.

 

unnamed (13)În acest context, anul acesta, programul Ex-fumatorii sunt de neoprit se concentreaza pe iCoach, antrenorul virtual gratuit pentru renuntare la fumat, pentru a ajunge la tineri – varsta la care tinerii incep sa fumeze se pastreaza constanta: aprox. 17 ani). iCoach este o aplicatie disponibila pe desktop, dar si pe mobil (iOS si Android), care contine o platforma personalizata bazata pe obiceiurile fiecarui utilizator cu privire la fumat, un forum, sfaturi personalizate, un jurnal, acces la specialisti etc.

Pentru ca la nivel European sunt in prezent 430.000 de utilizatori, dintre care 24.000 de romani si pentru ca mai mult de 30% dintre utilizatori declara ca au renunta la fumat dupa trei luni de utilizare, Comisia Europeana a decis continuarea campaniei  si in anul 2015.

Eu nu fumez decât pasiv, așa că mi-e destul de dificil să intru în mintea cuiva care s-a confruntat cu această dependență, dar renunțați la fumat, rogu-vă! Mai ales că Ex-fumătorii sunt de neoprit, vorba campaniei. :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)