Știați că în București puteți trage legal cu pistolul cu muniție reală?

Zilele trecute am mai bifat o premieră în destoinica mea activitate de blogger patriot: am tras pentru prima dată cu un pistol Glock 19, la Tactical Shooting Range. Și am fost bun. Foarte bun! Căci am avut un 10, trei de 9 și un 8. Iar 8-ul l-am pleznit pentru că am încercat să trag de data aia fără să respir cum trebuie și uite că am dat-o de gard. De unde am tras concluzia – aviz amatorilor – că respirația la faze de astea este de mare angajament.

Mi s-a părut foarte tare experiența. Căci a trage cu muniție reală presupune un oareșce fioraș pe șira spinării :D Am avut noroc de data asta pentru că nu eram la prima experiență de tras cu muniție reală, acum 2 ani am tras cu AK-47. Dar aia era ditai pușcociul, era mai ușor de manevrat. Cu pistolul este altfel, cu totul altfel. Dar la fel de mișto.

La poligon râdeam cu Ela Crăciun și cu cei de acolo că tare bună este o sesiune de asta pentru un team-building. Adică să pui poza șefului pe țintă și să tragi :)) Bine, cei de la Tactical Shooting Range nu erau foarte încântați de ideea noastră, dar asta ne-a pus paie pe foc, firește :D

Serios, chiar vă provoc pe cei din companii să mergeți acolo pentru o sesiune de team-building. Nu să faceși faza cu poza șefului, dar să dați drumul adrenalinei (vă asigur că vă explodează feng shuiul pe partea asta :D) și să întoarceți cu alt feeling la muncă, mai detensionați și mai puțin cu capsa pusă. Căci – fără să știu ce înseamnă munca într-o corporație, desigur – am masive bănuieli că o sesiune de tragere la Tactical Shooting Range v-ar scutura un pic frustrările și gândurile rele și v-ar repune pe linia de plutire normală a coraconului, cum ar veni :)

Cât vă costă distracția? Începe de la 150 de lei pachetul Recrut și ajungeți la 380 de lei pentru cei mai profi dintre voi. Și o să vedeți că merită fiecare leuț. Aveți grijă că nu e distracție de aia de hăhăit, adică sunt reguli foarte stricte care trebuie respectate (au grijă instructorii de acolo să nu o dați de gard) pentru că – și aici nu știu cum să o zic mai direct – vorbim despre muniție reală. Spre exemplu, deși locul are un bar cochet, de unde vă puteți uita la trăgători în timp ce vă beți cafeaua, alcoolul este interzis în poligon. Adică nu ai voie nici să bei acolo, dar nici să te duci să tragi după câteva beri. O să fii poftit afară, așa că nu încerca. Ceea ce mi se pare absolut de salutat. Și, evident, trebuie să ai 18 ani ca să poți trage.

Vă recomand o ”cură” de tras cu pistolul. O să vedeți că vă simțiți altfel. Cam cum vedeți că m-am simțit eu după ce am tras :D

4 comentarii la “Știați că în București puteți trage legal cu pistolul cu muniție reală?

 1. Anca Popa Răspunde

  E intr-adevar foarte fain ca de prima data iti pun pistolul in mana cu munitie reala.
  Dar dupa tragedia de la UTI (http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/instructor-si-elev–morti-in-urma-unui-incident-armat-la-poligonul-uti-din-capitala–373264), cand instructorul (meu) de acolo a …fost executat… nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrijoreze asta. Cei de la Tactical au vreun sistem de testare psihologica sau ceva de genul?

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Nu știu dacă au testare cei de la poligon, pentru că nu știu cât de în măsură sunt ei să facă asta. Testarea o fac cei specializați, nu proprietarii de poligoane de tragere. E ca și cum ai zice că un șef de autobază trebuie să facă testarea psihologică la șoferi.

   E o tragedie ce s-a întâmplat acolo. Dar numai mie mi se pare ciudat să alegi să o menționezi în acest context?

 2. Alin Răspunde

  o poti face si ilegal :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: