La o școală din Galați se întâmplă lucruri faine. Nu mă credeți?

Nu aveți decât să analizați ce spun eu aici ca să vă convingeți:

Am aflat recent că o școală din Galați, Școala Gimnazială Nr. 1, Grivița, mai exact, participă la un concurs simpatic de astronomie, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România. Premiul cel mare este dotarea unui laborator cu 15 calculatoare. 

Elevii au început proiectul prin vizionarea unor filme documentare despre Univers. Informațiile acumulate le-au împărtășit și celorlalți prin realizarea unei expoziții pe holul școlii și a unui Sistem Solar 3D. Totodată s-au distrat realizând diferite puzzeluri și au încercat  să facă cunoscut proiectul lor comunității prin realizarea unei expoziții pe gardul școlii în zi de târg.

Proiectul va continua până la sfârșitul anului școlar, fiecare săptămână având stabilită câte o activitate: realizarea de marionete pentru o piesă de teatru pentru cei mici, scrierea unei piese de teatru, realizarea unui film de prezentare etc.

Proiectul – „Magia științei” se numește –  este cu siguranță demn de apreciat, având în vedere efortul celor mici, și celor mari, bineînțeles. :) Mă bucur să văd că sunt oameni care pun lucrurile în mișcare puțin și evadează din zona de confort pentru a realiza ceva fain.

P.S. Povestea lor o puteți citi, un pic mai detaliat, aici.

DSCF2571

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)