Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Voi știați de ECOlimpiada Elevilor? Tocmai s-a terminat a treia ediție :)

Simpatică ideea unei ECOlimpiade, în contextul în care educația ecologică lipsește din orarul elevilor. Adicătelea, dacă nu sunt învățați de familie să nu arunce gunoaie pe jos (și din păcate, mulți copii chiar nu învață asta de la părinți), nu prea au ocazia să înțeleagă de ce este așa de important să avem un mediu curat.

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării Ştiinţifice cu susţinerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a adus proiectul educațional ECOlimpiada elevilor în școlile din România, unde aproximativ 9.000 de elevi și 351 de cadre didactice s-au înscris în competiția ecologică. Până în prezent,  33.593 de elevi și 1.359 de cadre didactice au avut parte de aceeaşi experienţă educaţională completă şi  inedită.

Proiectul educational ECOlimpiada Elevilor si-a desemnat castigatorii in urma unui proces de evaluare interdisciplinar, in care au fost analizate aproape 9.000  de compuneri  despre colectarea separata si reciclarea deseurilor de ambalaje, realizate de elevii de clasa a III-a din 45 de localitati din Romania. Festivitatea de premiere s-a desfasurat in cadrul Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

Pentru elevii participanţi, competiţia ECOlimpiada Elevilor a reprezentat un demers important în crearea unei educaţii ecologice, datorită celor două componente integrante: cea didactică prin auxiliarul curricular „Învăţăm să reciclăm ambalajele” şi cea competiţională, în cadrul căreia elevii au realizat câte o compunere iar învățătorii de la fiecare clasă au nominalizat-o pe cea mai bună şi au înregistrat-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. În urma unui proces de evaluare complex, cele mai bune 25 de compuneri au fost selectate pentru a fi premiate.

 

Un comentariu la “Voi știați de ECOlimpiada Elevilor? Tocmai s-a terminat a treia ediție :)

  1. Masini de ambalat Reply

    Laudabila initiativa! E important ca cei mici sa constientizeze inca d epe acum importanta reciclarii ambalajelor, mai ales ca acestea constituie o buna parte din gunoaiele aruncate zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.