Comisia Europeană finanțează cu 83 milioane E linia de metrou Parc Bazilescu – Străuleşti

Uneori ni se pare că faza asta cu noile linii de metrou este dintr-un viitor atât de îndepărtat încât aproape că este scenariu de film SF sau ceva. Dar mai vine câte o știre de asta care – nu știu voi cum sunteți, dar mie așa îmi pare – ne cam dă speranțe. Căci oricum ar fi Comisia Europeană de birocratică și de nuș cum i se mai reproșează, atunci când zicem ”facem”, apoi lucrurile se cam fac. E de bine, zic, e de bine.

Comisia Europeană a aprobat o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul major „Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti”, care face parte din Programul Operaţional pentru Transport.

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 km și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de un estimat de 3 638 700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97.761.634 euro.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)