Astăzi se inaugurează o sală de calculatoare pentru copiii defavorizați din Buftea

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Băi, pe vremea mea – ca să par o babă de 21 de ani :)) – era mare chestie să ai calculator. Ce laptop, frate, ce tabletă? Dacă aveai un monstru din acela alb și dubios – cu o unitate grea cât toate zilele și un mouse scârțâitor – dar pe care puteai să te joci Jazz Jackrabbit și Hercule, era o nebunie. Târziu am sărit la computere mai sofisticate și laptop, dar asta este altă poveste și nu mă avânt să o zic că nu despre melancolia mea e vorba aici. :D

Ideea e că sunt unii copii în anul 2015 – când deja să nu ai computer e o ciudățenie – care nici măcar nu știu cum se folosește un calculator sau cum se lucrează în Word. Nu cred că mai este nevoie să adaug că temele sunt pentru ei foarte dificile din acest motiv. Nici că asta îi complexează și îi face să simtă sărăcia mai crunt.

Asociația Șansa Ta dă o mână de ajutor copiilor proveniți din familii defavorizate din orașul Buftea și încearcă să rupă sau măcar să forțeze un pic barierele sociale pe care aceștia trebuie să le treacă:

Asociația Șansa Ta inaugurează astăzi o sală de calculatoare destinată copiilor defavorizați din orașul Buftea și din zonele limitrofe. Sub denumirea ”Bucuria Copilăriei”, acest proiect își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii, proveniți din familii sărace, prin organizarea unor cursuri de informatică pentru începători și îndrumarea celor mici în rezolvarea temelor școlare.

Sala de calculatoare va fi deschisă începând cu 3 iunie, de la ora 17:00, în orașul Buftea, pe strada Mihai Eminescu nr. 32, în fosta clădire a Primăriei. Aici vor avea acces gratuit toți copiii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, care provin din familii cu cazuri sociale din Buftea și din localitățile limitrofe, și alți beneficiari ai Asociației Șansa Ta. Sala de calculatoare va funcționa în cursul săptămânii, lunea și miercurea între 16:00 și 20:00 și vinerea de la 14:00 la 18:00.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Primăria Orașului Buftea și cu sprijinul Renault România, Ateliere fără Frontiere, Bridging The Gap ONG Academy.

Copiii care nu știu să utilizeze un computer sunt, din păcate, și în Buftea și în alte zone ale țării. Deși probabil nu lipsa cunoștințelor digitale este cea mai mare problemă a lor, cred că ar trebui să existe mai multe proiecte de acest gen. Că e clar o bucurie să ai un calculator – una pe care copiii mei nu o vor înțelege niciodată – iar cei mai defavorizați de contextul în care s-au născut, știu extrem de bine asta. :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Astăzi se inaugurează o sală de calculatoare pentru copiii defavorizați din Buftea”

  1. Pingback: Cupa „Șansa Ta”, susținută de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, are loc în weekend - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)