De ce ar trebui să alegi LinkedIn în loc de Facebook ca modalitate de promovare a companiei

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Toată lumea are Facebook în ziua de azi, până și Facebook-ul are propria pagină de Facebook! :))

Tocmai de aceea, companiile se orientează după tendințele actuale și se promovează prin această rețea de socializare. Și cine le-ar putea învinui? Pe Facebook găsești milioane de utilizatori din toată lumea, iar informațiile circulă cu rapiditatea fulgerului.

Dar – pentru că știu că așteptați să apară un „dar” – eu vă spun că ar trebui să vă promovați compania pe LinkedIn.

Și iată motivele, pe care nu aveți cum să le ignorați, explicate și argumentate de „Today’s”, agenție de marketing online:

Sunt peste 1,7 milioane de români care folosesc LinkedIn și este rețeaua socială cu cele mai ridicate prețuri pentru publicitate, dar este și cea cu cea mai mare rată de conversie, cu 277% mai mult față de Twitter sau Facebook.

Facebook este cea mai mare rețea socială în România și la nivel mondial, dar publicitatea se rezumă la nivelul business-to-consumer, pe când LinkedIn este preferată pentru promovarea business-to-business. Este singura platformă construită în jurul evoluției profesionale a companiilor și angajaților, dar și în jurul abilităților. Sistemul de publicitate este similar celui de la Google, adică pay per click (PPC). LinkedIn are o rată de conversie de 2,27% (conform unui studiu Hubspot realizat pe un eșantion de 500 de companii), iar fiecare campanie are nevoie de un buget minim pe zi de 10 dolari. Suma minimă pentru click este de doi dolari, iar înainte de a putea porni o campanie de publicitate trebuie plătită o taxă de activare a contului de advertiser de patru dolari.

LinkedIn a fost fondată în 2002 și la nivel mondial are peste 250 de milioane de utilizatori. Succesul în promovare pe această platformă vine din numărul redus de advertiseri, dar și din direcționarea unei campanii pentru acel public de care o companie are nevoie pentru a-și vinde serviciile. Cât despre public, cel mai consistent are o vârstă între 25 și 35 de ani (210.116 de utilizatori), urmat de cel cu vârsta între 35-55 de ani (127.263 de utilizatori) și cel între 18-24 de ani (106.852 de utilizatori).

Today’s recomandă publicitatea pe LinkedIn pentru acele companii care au de oferit servicii B2B și celor care recrutează noi angajați, fiind ușor de atras manageri de HR, directori generali sau manageri generali. De asemenea, cei din industria auto îl vor găsi un mediu potrivit și este util pentru cei care organizează conferințe specializate, traininguri, teambuildinguri sau vând produse din zona luxury.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “De ce ar trebui să alegi LinkedIn în loc de Facebook ca modalitate de promovare a companiei”

   1. Eu nu prea sunt de acord cu asemanarea asta atat de mare cu un Business. Blogging-ul fara spiritul de Blog devine doar un fel de portal de stiri si reclama. Una e sa ai un Blog profesionist alta e sa ai Afacere. Stiu, “cresc eu mare”, dar mi-ar placea sa ma promovez ca influenta si nu ca economie. Business-ul unui blog trebuie sa fie mereu o latura maxim secundara a actiunii de Blogging. Ulterior, cititorii decid ce e un blog si ce “miroase” a Afacere.

 1. Nu ma surprind cifrele.
  Intram pe Facebook pt entertainment, relaxare, sa vedem poze cu prietenii (ca de fapt, de aici a pornit si numele = “cartea” fetelor/chipurilor). Asa ca e normal sa fim targetati “pe persoana fizica” pentru fashion, beauty, leisure, travel s.a.
  LinkedIn e orientat pro-business si HR inca din toolbar (vezi “Jobs”, “Interests”). Asa ca si targetul se muta pe zona B2B/recrutare.
  Pe mine ma amuza faptul ca, pe ambele retele, oamenii incearca sa para altcineva decat sunt in realitate … niste frumuseti rapitoare pe FB si niste super-skill-ati pe LinkedIn. Tricky pt companiile care fac publicitate si colo si colo, ca nu mai stiu ce naiba sa le ofere :)

  1. Știu ce zic cu prefăcătoria. Doar că am învățat în cei 7 ani de când o ard în 2.0 că nu poți să te prefaci multă vreme și la un moment dat se răstoarnă căruța dacă tot faci de astea. Și se cam răstoarnă pe tine :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)