Se caută ONG mici. Se oferă peste 270.000 dolari. Dar numai dacă vor, desigur

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mă întâlnesc destul de des cu ONG. Și nu mă refer doar la cele despre care știe cam toată lumea, ci și la cele mici, unele formate dintr-un singur om, serios. Evident că fiecare se străduie să îmi spună cât de important este ce fac ele pentru salvarea planetei sau ceva. Și unele dintre ele chiar se mișcă foarte bine. Altele mai puțin bine, iar câteva deloc.

Când sunt întrebat de niște potențiale sponsorizări, de niște bani de la cineva (așa, zis generic) îi întreb, pe fiecare în parte, dacă au încercat vreodată să acceseze niște fonduri. Europene, norvegiene, malteze, croate, românești, de oricare ar fi ele. Dacă răspunsul este negativ, atunci le transmit cu părere de rău (mă rog, nu în toate cazurile…) că îi salut corespunzător dar eu nu pot discuta la modul serios cu cineva care nu a încercat să acceseze niște fonduri (nu că n-ar fi grămezi de oportunități, desigur).

Unii mi-au reproșat că nu e corect să aplic un astfel de criteriu. Am răspuns a la Caragiale: nu e corect, dar îl aplic. Asta fiind, desigur, decizia mea. De om care știe că un ONG care a trecut prin furcile caudine ale accesării unui proiect (chiar dacă nu l-a câștigat, atenție!) se cheamă că a căpătat multă experiență. Care experiență se traduce în ceea ce mă privește cu mult mai puțină bătaie de cap în a ne înțelege reciproc.

Acestea fiind spuse (și, trag nădejde, înțelese de unii…), vă raportez despre exact o astfel de oportunitate de finanțare pentru ONG mici.

Fondul pentru Inovare Civică, programul de finanţare al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), pune la dispoziţie organizaţiilor neguvernamentale peste 270.000 de dolari, prin granturi în valoare de aproximativ 15.000 de dolari. Începând cu 2015, programul se va derula în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF), ce se alătură FDSC într-un efort de a încuraja comunităţile să îşi contureze propriile modele de dezvoltare şi implicare civică.

Fondul pentru Inovare Civică sprijină ideile inovatoare prin care este încurajată participarea activă a cetățenilor. Prin intermediul programului sunt finanţate inițiative în domenii precum: mobilizarea şi responsabilizarea cetăţenilor, acţiuni de advocacy şi monitorizare a instituţiilor/autorităţilor publice şi educaţie civică şi implicarea copiilor şi tinerilor în viaţa comunităţii.

Pentru depunerea cererilor de finanţare sunt eligibile organizaţiile neguvernamentale, înfiinţate pe teritoriul României. Mai multe informaţii despre eligibilitate şi parteneri se regăsesc în Ghidul Solicitantului, disponibil aici.

Organizaţiile interesate, sunt invitate să depună scrisorile de intenţie online prin platforma dedicată – www.finantare.fdsc.ro . Termenul limită de depunere a acestora este 03 iulie 2015, ora 16.00.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Se caută ONG mici. Se oferă peste 270.000 dolari. Dar numai dacă vor, desigur”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)