12.000 de euro la Superscrieri/BRD pentru jurnaliștii talentați

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Să nu cumva să îmi spuneți că nu ați auzit de Bursele Superscrieri, că mă supăr grav! Încă din 2013, acest program susține financiar (și nu numai) jurnaliștii dornici să documenteze subiecte de substanță și să resusciteze un pic materialele din domeniu.

Anul acesta se lansează o ramură nouă de burse și anume, pe tema educației non-formale (adică sistemul preuniversitar de învățământ de stat).

Cu alte cuvinte, se oferă 6 burse de 2000 de euro pentru orice autor cu experiență sau nu și care își dorește să scrie și să documenteze temeinic un material de calitate pe tema menționată mai sus.

Fundația Friends For Friends, împreună cu partenerul BRD – Groupe Société Générale, aduc o nouă temă de interes public în atenţia autorilor români de non-ficţiune: educaţia formală sau, mai exact, sistemul de învățământ preuniversitar de stat. Prin programul Bursele Superscrieri/BRD, se vor oferi 6 burse jurnalistice în valoare de câte 2.000 de euro acelor autori care vor să realizeze materiale de non-ficţiune de profunzime, amănunțit documentate și atent redactate pe această temă.

Cei doi parteneri propun un cadru articulat, în care viitorii bursieri au şansa de a beneficia de resursele necesare, tot mai rare, pentru a realiza astfel de materiale de substanţă. Pe lângă susţinerea financiară, bursierii vor avea parte şi de sprijin editorial – prin programul de mentorat şi Seminariile Superscrieri (ateliere de bune practici), susţinute de jurnalista Mona Dîrţu.

Poate câștiga o bursă Superscrieri/BRD orice autor din România – indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiționale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează proiectele complexe, de mare impact, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Înscrierea se face prin completarea unui formular de aplicaţie online, în care candidaţii vor trece detalii despre proiectele pe care vor să le realizeze prin intermediul bursei. Termenul limită de trimitere a formularului, disponibil pe www.ffff.ro/burselesuperscrieri, este 7 iunie 2015.

Juriul care va selecta bursierii, pe baza unor criterii de evaluare a propunerilor de proiecte, este format din: Cătălin Ștefănescu, Dan Duca, Irina Păcurariu, Liviu Iolu, Paul Radu, Teodor Tiţa, Vlad Petreanu, Vlad Mixich şi Flavia Popa (reprezentant BRD – Société Générale).

visual_burse_Superscrieri_educatie 2015 800x600

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “12.000 de euro la Superscrieri/BRD pentru jurnaliștii talentați”

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 14 – 20 mai 2015 – Saptamana in Social Media

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)