Ce pregătesc cei de la Bălănescu Quartet pe 28 mai

De Bălănescu Quartet am mai scris și a venit momentul să revin cu informații proaspete despre ei:

La 10 ani de la lansarea in 2005 a albumului emblematic „Maria T”, Bălănescu Quartet revin la București pentru a prezenta ineditul proiect clasic/fusion la ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00 la Fratelli Studios, strada Glodeni 1-3.Urmand a sosi la Bucuresti in formula extinsa, alaturi de percutionistul Steve Arguelles si artistul vizual Klaus Obermaier, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Balanescu pregateste un spectacol audio/video complet, o calatorie unica in enigmaticul dar de familiarul univers al Mariei Tanase.

„Intentia mea nu a fost sa fac transcrieri sau adaptari ale materialului popular, ci sa dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiente muzicale – incercand sa nu tradez nicicum spiritul materialului-sursa”, explica Bălănescu despre proiect. „Exista un fel de intalnire, un pod peste timp si peste diferentele culturale dintre lumea noastra si cea a Mariei Tanase. De aceea in unele locuri folosim inregistrari cu vocea ei peste muzica noastra live; ideea ca ne putem cumva intalni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare incantatoare”, continua artistul.

Concertul Maria T de pe 28 mai marcheaza, de asemenea, si re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music Romania, alaturi de alte trei albume din catalogul Bălănescu QuartetPossessed (1992), Luminitza (1994) si soundtrack-ulAngels&Insects (1995).

Biletele la concert costa 65 de lei si sunt disponibile in reteaua Eventim . Exista de asemenea si un numar limitat de bilete VIP la 120 de lei care includ CD-ul Maria T re-editat de catre cvartet sub egida Universal Music Romania.

Așadar, pe 28 mai ne vedem la concert!

Nu e așa? :D

afis web Balanescu Quartet

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: