Vă provoc să o terminați cu mine. Pentru că scriu despre Bucharest Pride 2015

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

De fiecare dată când scriu (a se citi promovez, implicit, desigur) câte ceva ce ține de gay, homosexualitate sau cum mai  vreți voi să îi ziceți (unii mai bine nu ziceți nimic, pentru că sunteți de o tristețe înfiorătoare…), am câțiva care mă anunță, oficial sau, după caz, cu strigături înjurate, că au terminat-o cu mine, că sunt pederast și necredincios și alte rahaturi de astea ontologice, de care mi se rupe intrinsec.

Pervers fiind (după zicerea susnumiților), îmi place să fac din când în când de astea. Pentru că așa mai curăț și eu din cei care, din diverse pricini, mă citesc și mă urmăresc. Căci, vă jur, chiar nu vreau să fiu nici citit, nici urmărit de cineva care gândește așa. De fapt, aș merge chiar mai departe: care nu gândește, care citează din Biblia ilustrată pentru naziști mici și înghesuiți sau, pe alocuri, din scoborâșul povârnișului neuronilor potopiți de impotență flască.

Așadar, vă provoc să mă anunțați că ați terminat-o cu mine and shit. Vă provoc! Iar cei care gândiți ca mine și nu aveți nici o problemă, dar absolut nici o problemă cu minoritățile sexuale, indiferent de ce și cum sunt, aveți un mesaj de la mine: vă mulțumesc și vă felicit

De Ziua Internațională a Homofobiei, adică pe 17 mai, debutează și Festivalul Bucharest Pride (fostul Gay Fest).

În acest an, Bucharest Pride se va desfășura în perioada 18 – 23 mai, Marșul Diversității urmând a avea loc sâmbătă, 23 mai. Tema evenimentului din acest an este “Schimbarea”, iar sub aceasta umbrela, se vor desfășura 12 evenimente, organizate în colaborare și cu alte organizații non-guvernamentale:

Duminică
Flash mob organizat cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei și Transfobiei, activștii pentru drepturile LGBT scot la iveală manifestul Pride, cerințele de emancipare și de respectare a drepturilor LGBT in Romania.
Deschiderea Bucharest Pride 2015 Performance Gadjo Dildo. Gadjo Dildo este un spectacol de tip cabaret în care joacă trei actrițe rome. Urmărind experiențele foarte diferite ale personajelor, tratăm cu ironie hipersexualizarea femeilor rome de catre gadjei dar si minimalizarea sexualitatii acestor femei in comunitatile traditionale din care fac parte.

Luni
Conferința Libertate de exprimare, egalitate și nediscriminare. Valori contradictorii sau principii complementare? (18-19 mai, Hotel Novotel), la care participă reprezentanți ai CNCD (Istvan Haller), experți internaționali (Susan Coughie, Article 19, Paul Iganski, profesor de socilogie la Lancaster University), dar și formatori de opinie (Lucian Mândruț, Cătălin Tolontan, Mircea Toma) și reprezentanția ai mediului academic (Gabriel Andreescu, Cristian Pârvulescu, Liliana Popescu – SNSPA).

Miercuri
Conferința Discriminarea tinerilor LGBT în mediul educational
Dezbaterea 10 ani de curcubeu pe strada – o reprospectivă a activismului pentru drepturile persoanelor LGBT

Joi
Vernisajul expoziției Crypto de Liviu Bulea, Curator: Cătalin Vălean
Cafeneaua publică – 10 ani in viitor: ce forma ia miscarea pentru drepturile LGBT?
Punem pe masa 4 subiecte care vor fi in focusul miscarii LGBT din intreaga Europa in perioada urmatoare: trans & intersex, sanatate, self- advocacy si intersectionalitate

Vineri
Dezbatere – Parteneriatul civil: dreptul fundamental la recunoașterea familiei persoanelor LGBT. Perspective românești, perspective europene. (Vineri, 22 mai)
Participanți: Hans Linde (Suedia) Left Party (Partidul de Stânga),  Silvia Modig (Finlanda), Left Alliance (Alianța de stânga), Sjoerd Sjoerdsma (Olanda), D66 (Democrați 66)
AvatTIFF – Avantpremeiră TIFF – Xenia, coproducție Grecia/ Franta/ Belgia în regia lui Panos H. Koutras.

Sâmbătă
Marșul Diversității, care va avea loc pe data de 23 mai, începând cu ora  4.00 p.m., de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

18 thoughts on “Vă provoc să o terminați cu mine. Pentru că scriu despre Bucharest Pride 2015”

 1. Pentru articolul asta, Domul Cristian, va respect si mai mult. Eu mereu sustin drepturile LGBT si comunitatea. Si eu am primit fel si fel de mesaje cum sa e dezgustator sa vada doi barbati tinandu-se de mana, sarutandu-se, etc. dar se uita la porn cu lesbiene (ei zic ca ele nu sunt gay, ci lesbiene, ceea ce e fix acelasi lucru, dar deh, semantica). Pe langa homfobie si idiotenie, in Romania mai exista si ipocrizie. Si e trist.

 2. Sustin si eu libertatea fiecaruia de a se pupa sau tine de mana cu cine vrea! In definitiv, cu ce ma afecteaza pe mine ca ei se iubesc? Chiar mi-am pus problema ce as face daca as avea un copil gay si cred ca m-as bate cu toata lumea pentru dreptul lui la fericire.

 3. ca si crestin nu pot aproba ceva ce Dumnezeu condamna si pedepseste si-l numeste ca fiind un lucru scârbos si ne firesc în vechiul testament se pedepsea cu moartea faptuitorului dar si a celor ce gândesc sau aproba asa ceva ca-ci ar fi savârsit o miselie în Israel si noul testament condamna homo sexualitatea e-a nu-si gaseste loc printre crestini nu poti sa fi crestin si homo-secxual deci sfârsitul este tot moartea sufletului tau daca alegi moartea treaba ta dar nu ne fa partasi la acest lucru scârbos si ne firesc la ce-ti trebuie parada crezi ca esti un motiv de lauda sau bucurie

  1. Stimate domn,
   Atunci când imi citați mie din Biblie să vă gândiți că pentru mine este același lucru cu a cita dintr-un pliant Billa. Asta ca să înțelegeți cât de puțin mă intereseză obtuzitatea creștino-habotnică.
   În rest, toate cele bune, desigur.

   1. sunt constient de asta dar cum tu ît-i spui pasul ca homo-secxual tot la fel si eu în-tâi ca si crestin apoi si-eu vreau sa stiu de parada voastra pe cât de draga ît-i este tie biblia în rest ai acest drept sa alegi moartea sau viata alege viata ca sa traiesti sa nu crezi ca te judec sau ceva de genul acesta ît-i respsect alegera dar ia duce la moarte sa fi iubit

    1. Dacă eu sunt homosexual, și matale ești, să știi! Că am o nevasta fabuloasă și trei copiii senzaționali sunt doar chestiuni de detalii, desigur. Mă rog, pentru cei ca matale care consideră că a susține dreptul unora de a fi diferit înseamnă să fii ca ei astea nu contează, firește.

     1. am gresit dar nu am nevoie de rugaciunile tale din moment ce esti un razvratit în potriva lui Dumnezeu si nu vrei sa auzi de cuvântul lui Dumnezeu care condamna homosecxualitatea totul se rezuma la biblie poti sa fi homo sau curvar sau idolatru rezultatul e acelas moartea deci cui te rogi tu daca nu asculti de Dumnezeu si eu nu sunt un om ne pasator batjocoritor tiam spus sincer cati respect parerea si nu te ruga te rogi degeaba nu poti sluji la doi stapâni caci pe unul îl vei iubi si pe celalant îl vei urâ lumina si întunerecul nu fac casa buna satan este un razvratit de lan ceput daca Dumnezeu ar fi spus ca e buna homosecxualitatea satan ar fi spus ca e rea nu exista cale de mijloc

  2. Macar de ai fi aberat corect romaneste… of… :(
   In mitologia egipteana (identica cu cea crestina) ce zice? La fel? Dar de faptul ca preotii sunt multi din ei homosexuali? Si pedofili? Aia ar trebui arsi pe rug conform spuselor tale.

 4. nu sunt aberati asa cerea legea data de Dumnezeu în vechiul testament în noul testament ai dreptul sa alegi si ce semeni aia culegi la urma crezi sau nu te priveste eu sunt neoprotestant si stiu ce în-seamna discriminarea cât despre popi îsi vor primi plata fie care raspunde pentru faptele lui tu pentru ale tale eu pentru faptele mele

 5. Pentru dl. hegedus stephan – e foarte fain sa citim biblia, dar poate mai alternam cu abecedarul din cand in cand, ca sa inteleaga lumea ce vrem sa transmitem. Spre exemplu: ca-ci se scrie legat (caci), i-ti tot legat (iti) iar pe de alta parte tiam se descrie cu cratima (ti-am), la fel si cati (ca-ti). Si bonus: secxual se scrie sexual. In rest – numai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)