Dacă Ceaușescu ar avea blog…

…cum ar arăta un articol scris de acesta în 2015?

Asta este provocarea pe care Școala de vară ASTRA o lansează pentru toți studenții/masteranzii pasionați de istorie. Cei care se gândesc la cele mai interesante răspunsuri, au o șansă faină pentru vara următoare.

Mai exact, pot merge gratis la Școala de vară Astra, din cadrul Festivalul de Film Istoric Râșnov, unde pot intra în dialog cu istoricii momentului și pot învăța mai multe despre domeniul acesta.

Tema principala abordată în cadrul Şcolii de Vară şi în timpul ediției din 2015 a Festivalului de Film Istoric Râșnov va fi “Secesiune vs. Uniune”. Prin intermediul dezbaterilor şi a proiecţiilor de film vor fi analizate cauzele şi consecinţele mişcărilor de secesiune şi de uniune de-a lungul istoriei la nivel internaţional. Partenerii Şcolii de Vară sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Român de Istorie Recentă şi Fundaţia Calea Victoriei.

Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, aplicanţii trebuie să trimită, până la data de 30 iunie 2015, pe adresa mihai@mioritics.ro, CV-ul şi un material (maximum 1 pagina A4, Times New Roman, 11) pe tema: „Un articol de pe blog-ul cetăţeanului Nicolae Ceauşescu în anul 2015”. Mai mult, participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 (împliniţi cel mai târziu la data de 31 iulie 2015) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat. Organizatorii îşi rezervă dreptul de face selecţia aplicanţilor înscrişi, în limita celor 15 locuri disponibile.

Programul final al prelegerilor va fi publicat la finalul lunii mai. Mai multe detalii despre temele şi lectorii prezenţi în 2014 sunt disponibile la Şcoala de Vară ASTRA 2014. O prezentare a ediţiei de anul trecut poate fi urmărită aici.

2 comentarii la “Dacă Ceaușescu ar avea blog…

  1. Cristina Dragomir Răspunde

    Vom putea citi si noi undeva eseurile inscrise? Chiar as fi curioasa sa vad cum il „teleporteaza” oamenii pe Ceausescu in lumea blogging-ului lui 2015.

    • Cristian China-Birta Răspunde

      Am tansmis organizatorilor intrebarea ta si sunt informat ca au luat-o ca pe o propunere pe care s-ar putea sa o implementeze, deci touche, ca sa zic asa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: