Se caută Ambasadori Zâmbește România pentru trimis în ”misiune” la Bruxelles

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi-am făcut un fel de misie de onoare să vă anunț pe acest prea-frumos blog când văd câte o ispravă din care cred că ați putea ieși câștigați. Căci, nu-i așa, de ce să nu fac un (potențial) bine dacă pot să îl fac? :)

Așa că astăzi vă dau de știre că se caută Ambasadori Zâmbește România. Intrați voi în aplicație și vedeți ce și cum. Premiul cel mare este un city break la Bruxelles, dar mai sunt și alte premii constând în produse de igienă orală pentru 1 an de zile.

Persoanele cu vârsta de peste 13 ani care doresc să devină ambasadori Zâmbește România trebuie să înscrie în aplicația specială disponibilă pe pagina de Facebook Zâmbește România o idee de proiect: să descrie ce au făcut și cum au reușit să îi convingă pe ceilalți să își îmbunătățească sănătatea orală. Poate fi o inițiativă de a face un cântec pe tema igienei orale, o serbare tematică dacă sunt elevi sau profesori, un bilețel lăsat în fiecare zi pe oglindă pentru a convinge toată casa să nu sară peste un periajul dinților sau oricare altă soluție care poate determina o schimbare în comportament. Pentru a intra în cursa finală, ambasadorii trebuie să dovedească prin fotografii sau video că proiectul a fost finalizat.

Apropo de sănătarea orală, mi se pare interesante concluziile unui studiu comandat de GSK Consumer Healthcare1 în 2014 care ne spune după cum urmează:

– Majoritatea românilor nu se spală pe dinți seara, așa cum recomandă medicii stomatologi, ci doar dimineața, pentru că identifică periajul dentar cu momentul de pregătire pentru interacțiune socială, văzându-l ca un act estetic.

– Pentru majoritatea oamenilor (45%) beneficiile principale ale spălatului pe dinți sunt o respirație plăcută, senzația de dinți curați (36%), sau albirea dinților (17%). Doar o mică parte din categoria celor mai riguroși în igiena orală au menționat că, pentru ei, dinți sănătoși înseamnă pe lângă toate acestea și să nu ai carii vizibile.

– Peste 45% dintre respondenți au declarat că își periază dinții mai puțin de 2 ori pe zi, deși 90% din eșantion este de acord cu importanța rutinei minime de dimineața și seara.

– Mai mult, 10% dintre persoane au spus că se spală pe dinți doar de câteva ori pe săptămână, o dată pe săptămână sau ocazional (mai puțin de o dată/săptămână).

– Pentru 8 din 10 români, principala barieră de igienă orală este programul aglomerat al zilei și lipsa facilităților pentru a se spăla pe dinți la serviciu.

ambasador zambeste romania

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)