Uite ce proiecte faine s-au prezentat la Innovation Evening

Finalul RICAP, Programul de Asistență în Comercializarea Inovării, a fost marcat prin evenimentul Innovation Evening, unde cinci antreprenori în tehnologie și-au prezentat proiectele  inovatoare în fața a importanți susținători ai ecosistemului antreprenorial din România, ca Marius Ghenea și Mihai Sfințescu de la 3TS Capital, Ana Maria Andronic – Venture Connect, Ioana Petrescu – consilier al Primului Ministru, cât și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite și a unor companii din domeniul inovării.

Aruncați un ochi peste prezentările proiectelor că sunt interesante tare:

 Axosuits: de la Iron Man la ajutarea persoanelor cu dizabilități

Axosuits este proiectul unei echipe orădene de ingineri care au dezvoltat un exoschelet de mare putere, care fixat pe corp ajută persoanele cu dizabilități să se deplaseze și facilitează recupererarea celor care au suferit accidente. Exoscheletul arată ca un costum robotic, care funcționează pe baterie, astfel că dispozitivul susține greutatea corpului și le permite utilizatorilor să își miște picioarele.

Wyliodrin, start-up pornit din pasiunea pentru electronică

Wyliodrin permite utilizatorilor să automatizeze și să controleze de la distanță plăcuțe electronice atât din componente sofisticate, cum ar fi o stație meteo, cât și la nivel de obiecte simple, ca lămpi, frigidere, mașini cu telecomandă. Orice device electronic deja construit sau pe care cineva vrea să-l construiască poate fi făcut să facă orice, să se aprindă, să cânte, să caute pe net, să te învețe o limbă străină.

Wyliodrin este o platformă software care permite programarea și controlul plăcilor de dezvoltare direct prin intermediul unui browser.

Flashnet, compania tehnologică din Brașov cu operațiuni globale

Flashnet este o companie de tehnologie multidisciplinară care integrează cele mai recente evoluții de hardware și software pentru crearea și implementarea de sisteme pentru orașe inteligente și o infrastructură mai bună.

Fondată în 2005, Flashnet a pornit ca un integrator de soluții tehnice moderne de comunicare în infrastructurile orașelor, prin combinarea mai multor tehnologii (WiFi, WiMax, PLC), având viziunea de a crea primele orașe digitale din Europa de Est.

SAIA: inteligența artificială în sprijinul detectării precoce a cancerului

Compania Solutions of Artificial Intelligence Applications (SAIA), dezvoltă sisteme bazate pe Inteligență Artificială, pentru detectarea precoce a cancerului, diagnosticul, prognosticul și răspunsul la tratament al acestuia.

i-Biomarker oferă o soluție neinvazivă de a prezice pe baza unor determinări moleculare, cu acuratețe 100%, dacă o femeie ce are în familie cancer de sân va face sau nu cancer de sân în următoarele 18 luni. Inteligența artificială este utilizată pentru a extrage informații/cunoștințe din date complexe de biologie moleculară (Big Data), clinice și imagistice.

Green Water Nano Technology propune o soluție de decontaminare a apei

Green Water Nano Technology (GWNT) este o companie dedicată cercetării avansate pentru dezvoltarea şi implementarea de materiale şi technologii avansate destinate depoluării apelor uzate. Compania a creat UndasNanite, primul material compozit inteligent multifuncțional pentru curățarea eficientă a apelor reziduale. UndasNanite este conceput să funcționeze eficient împotriva tuturor claselor de contaminare a apelor uzate, inclusiv compuși extrem de toxici organici și anorganici, metale grele, cianură de hidrocarburi, etc. Simplitatea UndasNanite permite folosirea acestuia atât de companii mici, cât și în situații de urgență sau în cazul unor calamități naturale.

În acest context, eu spun că viitorul sună cel puțin promițător. :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)