Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Pe 4 mai este Ziua Star Wars. Care ziceti Prezent!

Fani Star Wars, uniți-vă! Data de 4 mai este Ziua Star Wars și toți pasionații din țară sunt așteptați la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, între orele 15:00 și 20:00, pentru a sărbători cum se cumvine această zi specială.

Că tot veni vorba de zi, ca niște adevărați fani ce sunteți, mă aștept să știți de ce a fost aleasă tocmai data de 4 mai pentru a celebra Ziua Star Wars. :D

Ei, hai că vă spun eu de ce tocmai 4 mai:

Pentru că în anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan Star Wars, „May the Force Be With You” („Forța să fie cu tine”): „May the FOURTH Be With You”. Deși inițial fanii din SUA au invocat această expresie ca urare în ziua de 4 iulie, anul următor data a fost restabilită pentru 4 mai, ca urmare a publicării unei pagini de publicitate în ziarul The London Evening News, care conținea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice în funcția de Prim-Ministru, Margaret Thatcher, pentru câștigarea alegerilor chiar pe 4 mai 1979: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!”

De atunci, și în special în ultimii ani, fanii Star Wars au declarat ziua de 4 mai ca fiind ziua lor de sărbătoare, zi care a oferit totodată oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea  Star Wars care celebrează în fiecare an povestea dintr-o galaxie îndepărtată. Astfel, din 2012, Lucasfilm încurajează activitățile de 4 mai, atât prin site-ul său oficial și canalele sociale, cât și prin diverse oferte speciale și reduceri pentru produsele Star Wars.

Și pentru că jocul de cuvinte „May the 4th Be With You” nu are aceeași conotație atunci când este tradus în alte limbi, s-a adoptat ca denumire globală „Ziua Star Wars” / „Star Wars Day” pentru această sărbătoare anuală.

image003

Acestea fiind zise, ne vedem pe 4 mai și „May the FOURTH be with you”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.