23.07.2017

A face bine cuiva este cel mai mare bine pe care poți să ți-l faci ție

Aseară am avut onoarea să urc, din nou, pe scena Romanian CSR Awards. Anul trecut am urcat ca să primesc premiul de ”Blogger Responsabil”. Anul acest am urcat pentru a înmâna acest premiu (și am făcut-o cu mare, mare bucurie) unui alt blogger: Marius Matache. Pentru că organizatorii CSR Media mi-au făcut această plăcere și m-au invitat să îi ofer eu premiul acestui chimist folkist când nu este profesor sau fotbalist :))

Când am urcat pe scenă și am luat microfonul în mână, mă știți: am simțit nevoia să spun câteva cuvinte :)) Și am zis, printre altele, următoarele lucruri, adresându-mă celor din sală:

”Eu am trei copii. Și fac parte din acea categorie de români cretini, care vor să își crească copiii în România. Iar voi, toți cei din sală, prin proiectele pe care le faceți, mă ajutați să îi cresc într-o România un pic mai bună. Motiv pentru care, vorba lui Andi Moisescu, mă înclin în fața dumneavoastră”.

Cred cu tărie în fiecare cuvințel pe care l-am spus acolo. Pentru că toate companiile și agențiile și ONG care au făcut parte din proiectele pe care le-am văzut în acestă Gală merită tot respectul nostru. Pentru că, mai ales când vine vorba despre branduri, oricât de tare ne enervăm noi din când în când pe ele, asta nu ne împiedică să ne ridicăm în picioare și să salutăm lucrurile bune pe care le fac. Mă rog, eu unul nu pot să fac asta, nu pot să nu salut binele, nu am cum.

Cred cu tărie că România o să devină un pic mai bună decât este acum dacă suntem din ce în ce mai mulți care vedem binele din această țară. Și dacă relaționăm cu el. Și dacă, în timp, decidem să fim o parte, cât de mică, din forța care face ca acest bine să se întâmple. Și dacă ne implicăm nu doar în ce ține de propria viață, ci de viața celorlalți. Pentru că atunci vom înțelege că a face bine cuiva este cel mai mare bine pe care poți să ți-l faci ție.

Cred cu tărie că România nu este a lor, ci a noastră. Nu este a lor, a celor care ocupă vremelnic niște funcții și pe care îi vedem tărâți prin tribunale și cu gura căscată a porcărie când ne mint uitându-se în ochii noștri. Ci este a noastră, a celor care, încet-încet, ne vom întoarce privirea dinspre ochii lor mincinoși și ne vom uita în ochii celor pentru care adevărul existenței lor a devenit cea mai mare minciună pe care le-a spus-o soarta…

Respect tuturor celor care fac fapte bune! Respect!

tricolor pe banca la cluj

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Neagu zice că io, chinezu român, o să mă simt în Thailanda ca un englez :D

Am lansat blogdetehnologie.ro #cudrag :D

4 comentarii

 1. vineri, 3 aprilie 2015, 12:54

  Io mă bucur când pot face un BINE și înpreună putem face mult bine, cu toate că binele se face mult mai greu ca răul. Multă sănătate

  Răspunde
 2. luni, 6 aprilie 2015, 11:46

  Ce nume frumos pentru un astfel de articol. Ai dreptate in ceea ce ai prezentat in textul de mai sus! O primavara fruoasa!

  Răspunde
 3. marți, 7 aprilie 2015, 19:52

  […] și premiul de Blogger responsabil, din mâna laureatului de anul trecut, nimeni altul decât Cristi (haha, rămâne în familie, conferențiare, suntem […]

  Răspunde
 4. joi, 9 aprilie 2015, 12:20

  […] Chiar cred cu tărie că României îi lipsește acea categorie de oameni care gândesc la fel ca mine. Sau nu, corect spus este invers: eu gândesc la fel ca ei. Români pentru care a face bine cuiva doar pentru că pot să facă acel bine este ceva firesc, face parte din ceea ce sunt ei ca oameni, este ceea ce îi ajută pe ei să privească înspre frumosul din viața lor mai mult decât înspre urâtul care există oricum. Sunt cei care au înțeleg că a face cuiva un bine înseamnă să îți faci bine ție însuți. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *