5 motive pentru care cred că e bine ca oamenii de comunicare din companii să aibă blog

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mențiune: rândurile de mai jos au fost iscate de două roaderi interioare, ca să le zic așa (of, ce expresie înciotricată :D). Primo: bucuria că stimabila (și extrem de simpatica în rostirea ei francă, dar asta rămâne între noi :D) Anca Nuță și-a făcut blog. Anca este director de comunicare #sauceva (niciodată nu am ținut minte funcțiile astea complicate) la UniCredit Țiriac Bank, deci se pupă cu ce ziceam în titlu la marele fix. Secundo: vreau să fac o listă cu oameni de comunicare, de marketing, din zona asta, din companii care au blog. Mă rog, va fi o listă scurtă, dar tocmai de aceea am nevoie de ajutorul vostru să îmi spuneți dacă știți astfel de bloguri.

Acestea fiind spuse, să trecem la înșiruirea celor cinci motive pentru care au cred că e bine ca oamenii din comunicare din companii e bine să aibă blog.

5 lei 5minuteMotivul 1. O să înțeleagă un fapt fundamental: nu este deloc ușor să scrii pe un blog. Dacă vrei să o faci la nivel profi, desigur. Adică să scrii constant și cu oareșce substanță. O să intre un pic în mindsetul de blogger și o să înțeleagă cât de cât un alt fapt fundamental: nu poți să pușți din dejte (”am nevoie ieri!”) și bloggerul să se execute. Din diverse motive. O să le experiementeze și o să le înțeleagă.

Motivul 2. O să înțeleagă ce înseamnă să administrezi o comunitate construită în jurul brandului personal, nu în jurul brandului pentru care lucrezi. Ceea ce, firește, sunt lucruri sensibil diferite. Din fericire, aceste experiențe se ajută între ele. Dacă ești profi și știi să iei ce este mai bun din fiecare, desigur.

Motivul 3. Blogul este cea mai bună modalitate de a-ți face un brand personal. Sigur, trebuie să știi și cum se face asta. Dar omul de comunicare din companie deja are know how. Îl ia doar un pic la pilă ca să îl ajusteze pe propria imagine și se poate pune pe treabă. Ideea este că azi ești într-o poziție mare la brandul la care lucrezi, dar mâine s-ar putea să ieși din schemă. Așa că brandul tău personal este important din toate punctele de vedere și este cel pe care, ca să zic așa, îl cam porți cu tine peste tot, indiferent pe unde lucrezi.

Motivul 4. Stârnești reacție în industrie. Zic ”reacții” ca să fiu generic. Pentru că vorbim de o largă gamă de emoții, cum ar veni, de la invidie și enervare până la apreciere și, pe alocuri, respect. Ideea este că stârnești reacții, faci ca lumea să vorbească despre tine. Sunteți oameni de comunicare, ce dracu, nu are rost să insist pe cât este de important ca, în ziua de azi, să reușești să îi faci pe oameni să vorbească despre tine.

iesire pe scaraMotivul 5. Este un test personal pentru tine. Este, dacă vrei, un proiect personal. Care îți poate arătă un lucru fundamental despre tine: ești în stare să gândești o strategie, să o implementezi și să obții beneficii din acest proiect? Căci, nu-i așa, pe banii și pe brandul altora toți suntem oameni de comunicare. Căci, nu-i așa, vorba ardeleanului, ”așa-i ușor!”. Dar când vine vorba de a face succes și de a scora (este că v-am spart cu expresiile astea?) cu brandul personal, ehe, aici este un derdeluș mult mai abrupt decât sunt dispuși mulți să creadă…

Vă pupează tata, să fiți iubiți! Și săriți cu exemple de bloguri ale oamenilor de comunicare și marketing din companii. Și, desigur, dacă mai aveți și voi alte motive pe lângă cele cinci umile pe care le-am expus mai sus.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “5 motive pentru care cred că e bine ca oamenii de comunicare din companii să aibă blog”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)