Ce îți trebuie ca să mergi la un prânz pe nevăzute? Curaj? Tupeu? Plictiseală?

Spun din start, ca să nu avem discuții de alea de mă plictisesc decisiv, că mi se pare foarte tare ideea Ciuc o.0% de promovare care se bazează pe faza cu ”Prânz pe nevăzute”. Care exact asta înseamnă: îți bagi datele acolo pe platformă, zici că accepți un prânz pe nevăzute și apoi Dumnezeu cu mila, cum ar veni :)) Mișto ideea, chiar mișto.

Acuma revin la ce vă întreb în titlu: ce motivație ai avea să accepți această provocare cu prânz pe nevăzute? Cumva o să vi se pare ciudat că am propus și varianta ”plictiseală”, dar jur că am ajuns să cunosc o grămadă de oameni care și-au activat funcția de robot casă-serviciu-casă și pentru care o astfel de întâlnire pe nevăzute ar putea echivala cu un adevărat cataclism cosmic, ce s-ar putea să îi scoată, măcar pentru un ceas sau ceva, din această rutină devastatoare.

Dincolo de aceste curiozități personale, ideea campaniei se bazează pe un studiu chiar interesant despre obiceiul românilor în ceea ce privește prânzul, studiu pe care, de altfel, v-am și invitat să îl completați. Rezultatele le aveți mai jos. Despre cartea aia despre mâncat pe care mă bazez acum de am slăbit și de mă simt bine (curioși ați mai fost :D) o să vă spun într-un episod viitor… :))

Studiul privind obiceiurile de consum în timpul mesei de prânz dezvăluie faptul că majoritatea românilor își alocă prea puțin timp pentru prânz, deși recunosc că este cea mai importantă masă a zilei. De asemenea, rezultatele studiului arată că peste jumătate dintre românii intervievați ar schimba felul în care își petrec pauza de prânz și ar dori ca masa din mijlocul zilei să fie o experiență altfel, în care ei să se bucure de mâncare bună și o companie plăcută.

Același studiu mai sus menționat arată că 1 din 2 români intervievați își ia pauze de masă scurte, de până la 30 de minute. Pentru 20% dintre aceștia însă, pauza de masă este aproape inexistentă, ei rămânând prinși în fața calculatorului, cu treabă, alocând mai puțin de 10 minute pe zi pauzei de prânz.

Când vorbim despre masa de prânz în timpul orelor de lucru, majoritatea românilor intervievați recunosc că nu acordă destul timp acestei activități, deși îl consideră un moment important al zilei. Prioritizarea altor activități legate de serviciu determină o durată scurtă a acestei mese și o alegere săracă a alimentelor, ei optând pentru mâncăruri care se prepară rapid pentru a-și potoli foamea.

Infografic-ciuc-00-web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.