Ce îți trebuie ca să mergi la un prânz pe nevăzute? Curaj? Tupeu? Plictiseală?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Spun din start, ca să nu avem discuții de alea de mă plictisesc decisiv, că mi se pare foarte tare ideea Ciuc o.0% de promovare care se bazează pe faza cu ”Prânz pe nevăzute”. Care exact asta înseamnă: îți bagi datele acolo pe platformă, zici că accepți un prânz pe nevăzute și apoi Dumnezeu cu mila, cum ar veni :)) Mișto ideea, chiar mișto.

Acuma revin la ce vă întreb în titlu: ce motivație ai avea să accepți această provocare cu prânz pe nevăzute? Cumva o să vi se pare ciudat că am propus și varianta ”plictiseală”, dar jur că am ajuns să cunosc o grămadă de oameni care și-au activat funcția de robot casă-serviciu-casă și pentru care o astfel de întâlnire pe nevăzute ar putea echivala cu un adevărat cataclism cosmic, ce s-ar putea să îi scoată, măcar pentru un ceas sau ceva, din această rutină devastatoare.

Dincolo de aceste curiozități personale, ideea campaniei se bazează pe un studiu chiar interesant despre obiceiul românilor în ceea ce privește prânzul, studiu pe care, de altfel, v-am și invitat să îl completați. Rezultatele le aveți mai jos. Despre cartea aia despre mâncat pe care mă bazez acum de am slăbit și de mă simt bine (curioși ați mai fost :D) o să vă spun într-un episod viitor… :))

Studiul privind obiceiurile de consum în timpul mesei de prânz dezvăluie faptul că majoritatea românilor își alocă prea puțin timp pentru prânz, deși recunosc că este cea mai importantă masă a zilei. De asemenea, rezultatele studiului arată că peste jumătate dintre românii intervievați ar schimba felul în care își petrec pauza de prânz și ar dori ca masa din mijlocul zilei să fie o experiență altfel, în care ei să se bucure de mâncare bună și o companie plăcută.

Același studiu mai sus menționat arată că 1 din 2 români intervievați își ia pauze de masă scurte, de până la 30 de minute. Pentru 20% dintre aceștia însă, pauza de masă este aproape inexistentă, ei rămânând prinși în fața calculatorului, cu treabă, alocând mai puțin de 10 minute pe zi pauzei de prânz.

Când vorbim despre masa de prânz în timpul orelor de lucru, majoritatea românilor intervievați recunosc că nu acordă destul timp acestei activități, deși îl consideră un moment important al zilei. Prioritizarea altor activități legate de serviciu determină o durată scurtă a acestei mese și o alegere săracă a alimentelor, ei optând pentru mâncăruri care se prepară rapid pentru a-și potoli foamea.

Infografic-ciuc-00-web

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)