Știați că anul acesta au loc, pentru prima dată în istorie, Jocurile Europene? La Baku

Da, știu, cumva pare ciudat ca prima ediție ever a Jocurilor Europene să se desfășoare în Baku. Adică în Azerbaidjan. O zonă care, din foarte multe puncte de vedere, nu prea sună a Europa. Doar că este. Din multe puncte de vedere.

De când am auzit că această competiție (la care România trimite 150 de sportivi) o să aibă loc în Baku, am început să mă interesez care-i faza. Și am aflat atâtea lucruri despre orașul și, respectiv, țara încât jur că m-aș duce să văd dacă este așa de fain cum zice lumea sau e doar mult PR, ca să zic așa.

Până la proba contrarie, cum ar veni, ia uitați-vă la filmul de mai jos. Și la informațiile despre Jocurile Olimpice de la Baku. Așa, ca să vedeți ce desfășurare de forțe o să fie.

Ah, încă ceva: azi ”se împlinesc” 100 de zile până la începerea Jocurilor Europene. Dacă vă interesează cât de cât informația, să știți că organizatorii se uită atent la țările care anunță acest moment, astăzi, pe 4 martie, iar națiunile care se mișcă mai cu talent cică o să aibă niște surprize sau ceva :D

Și încă ceva: fața asta este tot ce am putut scoate mai ”aniversar” într-o zi în care sunt bocnă și cobză și beton de răcit, așa că nu mai râdeți, măh :))

baku 100 zile

jocuri europene baku 1jocuri europene baku 2 jocuri europene baku 3

2 comentarii la “Știați că anul acesta au loc, pentru prima dată în istorie, Jocurile Europene? La Baku

  1. Bulă Răspunde

    Limita dintre Europa si Asia este pur arbitrara. Unii geografi mai ficsisti considera Europa ca fiind o peninsula a Asiei. Sau vorbesc despre Eurasia. In acest context, poate ca nu e chiar deplasat sa se… deplaseze la Baku. Dar daca scriau jocurile Euroasiatice era totul clar

  2. Natural Răspunde

    Parca te-a prins in poza inainte sa stranuti :) Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: