Știați că în Târgu Mureș are loc un concurs de muzică unde juriul nu vede concurenții?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Îmi dă mesaj pe facebook Sorin Patriche. Și îmi zice de concursul național de interpretare ”Șansă egală”. Care mi se pare foarte tare ca idee! Adică juriul nu vede concurentul, îl ascultă și îl notează doar pe ce aude. Un fel de ”Vocea României”, dacă vreți, doar că acolo, desigur, chestiunea stă un pic altfel din extrem de multe puncte de vedere, pe care nu are rost să le discutăm aici :D Îmi place ideea asta pentru că așa cu adevărat se acordă șansă egală concurenților și, în plus, mai scade și din emoțiile lor :))

image

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Știați că în Târgu Mureș are loc un concurs de muzică unde juriul nu vede concurenții?”

 1. Frumos debut: De la “şansa egalǎ” la cea “in-egalǎ” este numai un pas: şi acela s-a fǎcut azi la Teatrul de pǎpuşi din Târgu-Mureş !!!

  Scriu azi cu mâhnire dar cu toatǎ responsabilitatea de profesor de muzicǎ cu o experienţǎ de peste 30 de ani în domeniu. Am venit azi la concursul “Şansa egalǎ” cu un copil care cu adevǎrat a vibrat la vioarǎ (afirmaţie a unor profesori care l-au auzit cântând) şi am sperat mult de la concursul acesta. Am venit cu speranţǎ… şi plec fǎrǎ ea!

  În descrierea proiectului aţi promis: “Daca pentru prima conditie esentiale sunt aspecte ce tin de latura materiala, pentru cea de a doua primordiala este asigurarea unui juriu de o maxima impartialitate.”

  Cum aţi asigurat aceastǎ imparţialitate? Pe site-ul concursului este menţionat:
  “Obiectivitatea jurizarii se va face prin: • evaluarea se face fara a sti numele concurentului – comisia de evaluare este formata din profesori a caror probitate morala este dovedita in timp – comisia este formata din 3 membri, la care se adaug? si o “rezerva”. Notele acordate de “rezerva” sunt luate in considerare doar in eventualitatea in care Concurentul este elevul unui membru al juriului. – repertoriul este impus in prima etapa, toti concurentii interpretând aceeasi piesa, urmând ca numai in etapa a doua de desfasurare acestia sa poata opta pentru un studiu mai complex, pentru departajare.”
  Componenţa juriului la secţiunea vioarǎ, publicatǎ pe site-ul concursului este:
  SECTIUNEA VIOARA
  Clasele I-VIII, Teatrul de Papusi „Ariel”
  Prof. NEGRUT MARIANA – Liceul Vocational de Arta Tg.Mures
  Prof. LUNGU MARIANA – Liceul de Arte „REGINA MARIA”Alba-Iulia
  Prof. SZONYI ZSUZSÁNNA – Liceul Vocational de Arta Tg.Mures

  În concurs a evoluat un elev de la:
  Lic. de Arte “Regina Maria” Alba Iulia al Dnei Prof. Lungu Mariana
  iar în salǎ nu a fost prezentǎ nicio “rezervǎ” care sǎ o înlocuiascǎ pe Dna Prof. Lungu Mariana la notarea elevului dânsei care a primit în final Premiul I (stranie coincidenţǎ; imparţialitate deasupra oricǎrui dubiu)! Acest caz nu a fost unic în concurs…
  Deci îmi pun şi vǎ pun întrebarea: “Cum aţi asigurat imparţialitatea, dragi organizatori?” De ce nu aţi fǎcut comisii alegând profesori care nu au elevi în concurs? Sau nu mai existǎ profesori buni şi corecţi? Cum v-aţi asigurat de “probitatea moralǎ doveditǎ în timp” a juriului ? Aţi înregistrat prestaţile elevilor? Aţi avut observatori din afara concursului care sǎ confirme deciziile juriului? Nu aţi publicat criteriile de apreciere şi notare ale elevilor, dar aţi gǎsit cu cale sǎ anunţaţi sus şi tare în proiect cǎ decizia juriului nu se contestǎ.
  Cum credeţi cǎ veţi ajunge sǎ aveţi un renume internaţional bun?
  Ştiu sigur cǎ astǎzi unul dintre copiii din concurs (şi poate mulţi alţii) au plecat (şi nu vor mai reveni) de la Teatrul de pǎpuşi, din Târgu-Mureş, convinşi cǎ munca şi talentul în aceastǎ ţarǎ nu îşi gǎsesc nici locul şi nici dreapta rǎsplǎtire.
  Copiii se evalueazǎ între ei mai correct decât o facem noi! De ce le distrugeţi sufletele din fragedǎ pruncie? Voi nu aveţi copii? Pe voi nu vǎ dor lacrimile lor?
  De la prima ediţie a concursului plec cu convingerea cǎ dacǎ profesoara ta de muzicǎ nu este în juriu ai o “şansǎ in-egalǎ” la acest concurs.
  Vǎ mulţumim pentru lecţie!

  1. Sunt intru totul de acord cu doamna profesoara.
   Oare cit timp va mai trece pina cind vom reusi sa fim corecti si impartiali?
   Inca de la prima editie, ati ratat sansa, sa fiti un concurs cu adevarat corect!
   Daca nu veti schimba tactica, poate n-ar fi tirziu sa renuntati la acest proiect, pe care l-ati numit deatfel foarte frumos „sanse egale”, dar care din pacate nu are nimic de a face cu titlul concursului.
   Celor implicati „sa le fie rusine”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)