Am trei copii minunați. Dintre care unul la liceu și unul la școala generală. Patri e la grădi, draga de ea :) Vă spun asta ca să înțelegeți că m-am interesectat ani și ani de zile cu tot felul de profesori. Pe care îi pot împărți în două categorii mari și late: cei sictiriți și cei care se implică.
Despre cei sictiriți nu vreau să vă vorbesc aici. Ei, săracii, își fac rău singuri cu atitudinea asta, așa că nu are rost să ne mai stresăm noi să ne enervăm pe ei. Cei care vor să se implice ne interesează pe noi. Căci, adevăr vă spun vouă, doar cu aceștia se poate face școală adevărată în România și doar cu aceștia putem spera ca pruncii noștri să nu iasă strâmbați un pic din școală.
Ce înseamnă profesori implicați, după umila mea părere? Acei profesori care încearcă să facă lucruri împreună cu elevii, dincolo de predarea clasică (pe care, de altfel, o fac muuuult mai bine decât sictiriții). Sunt cei care nu se mulțumesc să meargă la școală ca să aibă de unde să se întoarcă acasă, ci vor să scoată cât mai mult din timpul petrecut acolo, să aducă plus valoare actului educațional, dacă vreți. Sunt cei într-o continuă căutare de oportunități și de idei.
La partea cu oportunitățile oferite acestor profesori îmi pare că România stă cam prost. Ca să nu zic mai rău. De aceea, pentru că nu aș fi eu dacă nu aș face așa, când văd o oportunitate ca cea de mai jos, mă simt dator să o anunț. Fără să fie campanie, fără să obții beneficii din asta, doar pentru că așa mi se pare corect. Pentru că așa, cred eu cu tărie, profesorii care vor să facă mai mult primesc ”muniție”, primsc o motivație de a merge înainte pe drumul acesta, de deschidere. Ceea ce le doresc multora :)
Fondul Științescu finanțează profesorii de gimnaziu să dezvolte proiecte care stimulează pasiunea elevilor pentru științele exacte. Fondul se adresează profesorilor de matematică, fizică, chimie, biologie și informatică din sectoarele 2, 3, 4 și 6 din București și oferă finanțări în valoare totală de 120.000 de lei. Dezvoltat în parteneriat de BRD – Groupe Société Générale, Romanian-American Foundation și Fundația Comunitară București, Fondul Științescu este sprijinit de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Valoarea unui proiect pentru unul din obiectele de studiu poate fi între 5.000 și 10.000 de lei. Proiectele interdisciplinare sunt încurajate să participe, primind puncte suplimentare în evaluare și un buget suplimentar (multiplu de 5.000 și 10.000 de lei, în funcție de numărul disciplinelor implicate). Perioada de primire a propunerilor de proiecte este între 20 februarie și 19 martie 2015, ora 23:59.