Poliţişti obligaţi să plătească 5.000 Euro unui homosexual

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mizerabil titlu am dat. Dar am făcut-o intenţionat. Ca să vă aduc aici pe unii dintre voi, care altfel nu aţi fi avut ce căuta pe blogul meu. Şi ca să vă arăt cât de clişeistici sunteţi şi cât de… ok, hai să ne oprim aici. Nu vorbesc despre toţi dintre voi, desigur, doar despre unii. Cu care nu am nici un chef să am de-a face. Ever.

Într-un mod oarecum ciudat (aşa cum le potriveşte uneori viaţa), aseară am văzut pentru prima dată (da, ştiu, unele lucruri trebuie făcute la vremea lor…) excelentul film “Philadelphia”, cu Tom Hanks jucând rolului unui homosexual concediat pe motiv că avea SIDA şi un Denzel Washingon în rolul avocatului, care, desigur, a câştigat procesul cu firma discriminatoare.

Când am ajuns la birou şi am deschis laptopul, am văzut mailul de mai jos, cu poliţiştii bucureşteni obligaţi de instanţă să plătească 5.000 euro unui cetăţean, pe care l-au “săltat” doar pentru că li s-a părut lor că nu e bărbat de ăla macho “hă, hă ce ţâţe are aia, ce i-aş trage-o!“.

Mă bucur teribil de mult că justiţia a dat această sentinţă. Dar nu mă bucur pe bază de sexologie, cum ar veni, căci asta pentru mine este ca apa sfinţită, adică nici nu mă deranjează (treaba oricui cu cine ce), dar nici nu mă deranjează. Dar mă bucur pentru că decizia spune, în esenţă, “băi Garcea care esteţi, pe banii statului, ai cetăţenilor, ţineţi-vă creieraşul hapciupalitic şi discriminator în stand by şi uitaţi-vă la cetăţeni în funcţie de cum încalcă legea, nu de cum vă place vouă fofoloanca“. Pardon my French, desigur, dar ştiţi că sunt de la peluză, iar aici aşa se vorbeşte, nu cu citate din Kirkegaard. În plus – aşa ca să înţelegeţi cum funcţionez eu – mă enervează teribil când văd atitudini de astea medievalo-gherţoistice şi, desigur, devin şi eu o lecuţă gherţoi, vă rog scuzaţi.

politisti homosexual 1politisti homosexual 2

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Poliţişti obligaţi să plătească 5.000 Euro unui homosexual”

  1. 5000 de euro ??? păi mi se pare foarte puțin. Și de ce să plătească Poliția capitalei ? Să plătească persoanele care au făcut asta, să le tragă lor din salar. Că dacă plătește instituția e de fapt ca și cum am plăti noi :(

    1. Dincolo de sumă, eu salut decizia instanţei. Căci asta îmi pare mai important, mesajul pe care îl transmite. Cât despre faptul că tot noi, contribuabilii, plătim, asta este o altă discuţie. Eu sunt dispus să plătesc, să zicem, măcar în speranţa că învaţă mai mulţi funcţionari ai statului că şi-o pot fura dacă nu îşi văd de fişa postului.

  2. He… Ce bine ar fi dacă s-ar aplica legea asta cu egalitatea si-n alte cazuri, nu numai cand e vorba de homosexuali…
    Parca in constitutie mai zice si ca avem drept la orice apartenenta politica, dreptul la opinie, rahaturi d-astea de dau bine pe foaie, pe langa orientarea sexuala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)