Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Să îmi cumpăr sau nu ştampilă de aia personalizată pentru cărţi?

Later edit: Bun materialul ăsta pe chestiunea în cauză :)

Am văzut la Loredana un material despre tipurile de ştampile. Nu că aş fi pasionat de aşa ceva, desigur, dar mi-a sărit în ochi faza cu ştampila personalizată pentru cărţi. Şi mi-am adus brusc aminte cum, în copilăriile mele, când eram abonat înfocat la Biblioteca Judeţeană din Baia Mare, oraşul meu natal, fiecare carte pe care o împrumutam avea ştampila bibliotecii pe ea. Apoi mi-am adus aminte că, în liceu, am cunoscut un băiat, al cărui bunic provenea dintr-o familie veche, boierească. De la el am tot împrumutat cărţi mai vechi, fiecare cu o ştampilă de genul “Proprietatea familiei X”. Ceea ce îmi părea că îi conferă un alt statut cărţii, deci o tratam cu mai mult respect. Mă înţelegeţi, nu era doar o carte, ci era “proprietatea” cuiva :)

Chiar mă gândesc să îmi iau şi eu o ştampilă de asta. Deşi… Şi aici ar trebui să interveniţi voi să îmi spuneţi dacă e ok să îmi ştampilez cărţile sau comit un fel de act de barbarie culturală asupra lor :)

Apropo, de cărţi: provocarea meu cu Biblioteca Bloggerului Român este încă deschisă, aşa că aştept să mă loviţi cu cărţile pe care le-aţi citit în 2014 :)

14 comentarii la “Să îmi cumpăr sau nu ştampilă de aia personalizată pentru cărţi?

 1. Ruxandra Reply

  Eu scriu pe prima pagină prenumele meu; este semnul care le individualizează și le trece în proprietatea mea. Plus ca mi se pare mai intim așa – actul de a-ți scrie numele pe o carte pe care ai achiziționat-o cu drag. Și când o termin de citit și închid ultima pagină, revin mereu la semnătura mea ca pentru a-mi rezuma ceea ce tocmai am trăit prin intermediul cărții respective.

  • Cristian China-Birta Reply

   Ăsta este un argument “pro”. Pe care îl simt şi eu, aşa, cu coraconul :D Dar hai să vedem dacă are cineva şi nişte argumente “contra” :D

 2. Loredana Reply

  Nu musai argument contra, dar, cand gandeam articolul acesta impreuna cu cei de la StampileOnline.ro eu mi-am dat seama ca, la cate carti am in biblioteca, sigur m-ar durea mana sa le scriu pe toate. Asa ca, desi eu am alta stampila din cele din materialul initial, recunosc ca ma gandesc serios la a-mi face una pentru biblioteca. Nu de alta, dar am carti pe care le imprumut si as vrea sa si revina :P

  • Cristian China-Birta Reply

   Nu m-am gândit la asta cu vrutul înapoi :)) Cred că mai degrabă mă tentează pentru că ar fi o chestie gen Lord of the Rings, my precios sau ceva :))

   • Loredana Reply

    Probabil ca nici eu nu m-as fi gandit daca nu as fi ramas fara niste carti la care tineam…

 3. Loredana Reply

  PS: am uitat sa mentionez: cei de la StampileOnline au spus ca, daca cititorii blogului decid ca este bine sa iti faci o stampila pentru biblioteca, ei doresc sa ti-o ofere in dar!

  • Cristian China-Birta Reply

   Stai liniştită, că nu ata arde, ci DECIZIA! :)) Oricum, mulţumesc pentru intenţie :)

   PS Ştampile pentru blog nu fac? :))

   • Loredana Reply

    Ba da, si de acelea :) Si da, cei de la StampileOnline sunt chiar curiosi cum gasesc cei care au carti ideea de stampila pentru biblioteca. Oricum, musai o perioada de dezbatere ;)

    • Loredana Reply

     PS: fac si din acelea – nu s-a preluat corect :(

 4. Corson Reply

  Cumpara-ti.
  Boierii o numeau “ex libris”. Loredana o numeste “stampila personalizata”. Victorel o numeste “mandat pina in 2016”.
  EMBA?

 5. Luciana Reply

  Eu cred ca este o idee foarte buna, mai ales in cazul in care imprumuti carti.
  Mama a imprumutat carti cand eram mica, cu gandul ca le capata ea inapoi pana cresc. Dar nu toata lumea le-a mai si returnat.
  Pe una din ele, avea numele meu pe prima pagina, ca pentru mine o luase. Si era pagina de aia care are numai sus in centru scris ceva si in rest goala.
  A vazut cartea cativa ani mai tarziu, la prietena. Cand sa dovedeasca a cui e cartea, pagina din fata fusese rupta. Pam pam!
  Asa ca daca faci rost de o stampila de asta, insemneaza cartea pe o pagina importanta.

 6. Petre Reply

  O sugestie de text pentru o stampila de carti:
  “Aceasta carte nu stie sa vina singura inapoi la … “

 7. Marius Reply

  Daca esti iubitor de carte si o vrei inapoi este clar ca trebuie sa o insemnezi, mi se pare original sa o faci cu o stampila, nu trebuie ineaparat sa contina text, poate avea semnatura ta sau o emblema. Daca sunteti din Brasov dati o fuga pana la stampilebrasov.ro si o sa va faca stampila pe loc. In link gasiti siteul lor, unde gasiti informatii suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.