Să îmi cumpăr sau nu ştampilă de aia personalizată pentru cărţi?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: Bun materialul ăsta pe chestiunea în cauză :)

Am văzut la Loredana un material despre tipurile de ştampile. Nu că aş fi pasionat de aşa ceva, desigur, dar mi-a sărit în ochi faza cu ştampila personalizată pentru cărţi. Şi mi-am adus brusc aminte cum, în copilăriile mele, când eram abonat înfocat la Biblioteca Judeţeană din Baia Mare, oraşul meu natal, fiecare carte pe care o împrumutam avea ştampila bibliotecii pe ea. Apoi mi-am adus aminte că, în liceu, am cunoscut un băiat, al cărui bunic provenea dintr-o familie veche, boierească. De la el am tot împrumutat cărţi mai vechi, fiecare cu o ştampilă de genul “Proprietatea familiei X”. Ceea ce îmi părea că îi conferă un alt statut cărţii, deci o tratam cu mai mult respect. Mă înţelegeţi, nu era doar o carte, ci era “proprietatea” cuiva :)

Chiar mă gândesc să îmi iau şi eu o ştampilă de asta. Deşi… Şi aici ar trebui să interveniţi voi să îmi spuneţi dacă e ok să îmi ştampilez cărţile sau comit un fel de act de barbarie culturală asupra lor :)

Apropo, de cărţi: provocarea meu cu Biblioteca Bloggerului Român este încă deschisă, aşa că aştept să mă loviţi cu cărţile pe care le-aţi citit în 2014 :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “Să îmi cumpăr sau nu ştampilă de aia personalizată pentru cărţi?”

 1. Eu scriu pe prima pagină prenumele meu; este semnul care le individualizează și le trece în proprietatea mea. Plus ca mi se pare mai intim așa – actul de a-ți scrie numele pe o carte pe care ai achiziționat-o cu drag. Și când o termin de citit și închid ultima pagină, revin mereu la semnătura mea ca pentru a-mi rezuma ceea ce tocmai am trăit prin intermediul cărții respective.

 2. Nu musai argument contra, dar, cand gandeam articolul acesta impreuna cu cei de la StampileOnline.ro eu mi-am dat seama ca, la cate carti am in biblioteca, sigur m-ar durea mana sa le scriu pe toate. Asa ca, desi eu am alta stampila din cele din materialul initial, recunosc ca ma gandesc serios la a-mi face una pentru biblioteca. Nu de alta, dar am carti pe care le imprumut si as vrea sa si revina :P

 3. PS: am uitat sa mentionez: cei de la StampileOnline au spus ca, daca cititorii blogului decid ca este bine sa iti faci o stampila pentru biblioteca, ei doresc sa ti-o ofere in dar!

   1. Ba da, si de acelea :) Si da, cei de la StampileOnline sunt chiar curiosi cum gasesc cei care au carti ideea de stampila pentru biblioteca. Oricum, musai o perioada de dezbatere ;)

 4. Cumpara-ti.
  Boierii o numeau “ex libris”. Loredana o numeste “stampila personalizata”. Victorel o numeste “mandat pina in 2016”.
  EMBA?

 5. Eu cred ca este o idee foarte buna, mai ales in cazul in care imprumuti carti.
  Mama a imprumutat carti cand eram mica, cu gandul ca le capata ea inapoi pana cresc. Dar nu toata lumea le-a mai si returnat.
  Pe una din ele, avea numele meu pe prima pagina, ca pentru mine o luase. Si era pagina de aia care are numai sus in centru scris ceva si in rest goala.
  A vazut cartea cativa ani mai tarziu, la prietena. Cand sa dovedeasca a cui e cartea, pagina din fata fusese rupta. Pam pam!
  Asa ca daca faci rost de o stampila de asta, insemneaza cartea pe o pagina importanta.

 6. Daca esti iubitor de carte si o vrei inapoi este clar ca trebuie sa o insemnezi, mi se pare original sa o faci cu o stampila, nu trebuie ineaparat sa contina text, poate avea semnatura ta sau o emblema. Daca sunteti din Brasov dati o fuga pana la stampilebrasov.ro si o sa va faca stampila pe loc. In link gasiti siteul lor, unde gasiti informatii suplimentare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)