Traian Băsescu. Preşedintele României de 2 ori. Are pensie de 2.600 lei. Pe lună

Nu îmi place Băsescu. Nu mi-a plăcut niciodată. Mai ales ca preşedinte, a reuşit să îmi stârnească o repulsie de-a dreptul organică faţă de modul în care a înţeles el să comunice şi să facă ce a făcut. Dar a fost preşedintele României. De două ori. Adică – deşi nu îmi place… – a intrat în istoria ţării.

Văd pe Mediafax că Băsescu s-a pensionat. Şi că pensia sa lunară este cam de 2.600 de lei. Adică vreo 550 E pe lună. Pentru un preşedinte cu două mandate.

Şi apoi vă mai întrebaţi de ce suntem o ţară pentru care ieşirea din mentalitatea de rupt în cur ar reprezenta o adevărată revoluţie culturală? Dacă un om care a fost preşedinte de două ori este trimis la pensie cu 550 E pe lună ne merităm soarta, care ne susură zilnic la ureche „române, eşti sărac pentru că eşti prost, nu eşti prost pentru că eşti sărac…„.

Base impecabil (foto Florin Puscas)

Foto: Florin Puşcaş

13 comentarii la “Traian Băsescu. Preşedintele României de 2 ori. Are pensie de 2.600 lei. Pe lună

 1. Pavel Răspunde

  Salariul preşedintelui este de 1 5000 euro pe lună, al consilierilor de 1 000 euro, noul preşedinte având probleme în a-i convinge pe oameni să-i fie alături din postura de consilieri prezidenţiali.

  Şi a mai sărit internetul de spate în sus când noua purtătoare de cuvânt s-a plâns de condiţiile de la Cotroceni, spunând că sunt din alt secol.

  Vrem să ajungem departe, dar vrem doar pentru noi înşine, deşi de noi ţine prea puţin.

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Cumva nu are legătură directă cu ce am scris eu, dar înţeleg ce vrei să zici, totuşi :)

   • Pavel Răspunde

    Ba are legătură, zic eu. :)

    Continuam ideea ta cu veniturile mici a celor aflaţi în funcţii cu adevărat importante, pe când, directori de diverse instituţii au salarii şi de zeci de mii de euro pe lună.

    • Cristian China-Birta Răspunde

     Eu ştiu că la aia te refereai, dar cei care îmi fac onoarea să mă citească poate că nu fac legătură, de aia am zis :))

 2. Monichis Răspunde

  Salariul minim pe economie este de aprox. 250 de eur, de unde trag concluzia că președintele unui stat european, în speță România, are o pensie de aproape dublul salariului minim pe economie.
  Mda. Subscriu. Suntem săraci pentru că suntem proști.

 3. Firme romanesti Răspunde

  Asta e soarta, nu??? Ce ne mai place sa ne vaitam si sa dam din gura pe net. La noi nu e vorba de mentalitate, e vorba de prostie.

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Când zici „Ce ne mai place sa ne vaitam si sa dam din gura pe net” te incluzi şi pe tine, da?

 4. Stefanov Răspunde

  Asta cu pensia am înțeles-o. Dar, in calitate de fost președinte nu cumva mai beneficiază de unele rente sau ceva de genul?

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Un fost preşedinte are mai multe facilităţi şi beneficii după ce pleacă din funcţie, inclusiv locuinţă de protocol. Dar eu aş vrea să menţinem discuţia strict pe pensie. Care este o ruşine pentru o naţiunea cât de cât întreagă la cap.

 5. SERBAN marius Răspunde

  Ai pe jumate dreptate. Pensia este in urma salariului din domeniul naval. Și cred ca și primar. În schimb ca fost președinte beneficiază de 75% sau 85% din venitul actualului președinte. El și ceilalți 2 foști președinți. Pe lângă casă de protocol, mașină și dacă dorește paza pentru el și Dna. Maria. Și parcă are și pensie de fost deputat, acum ca a atins vârsta de pensionare.

 6. Ioana Răspunde

  Pensia lui de 2500 de lei e calculată după contributia plătită de-a lungul timpului in functie de veniturile realizate. Deci putea să fi lucrat orice, nu neaparat ca presedinte că doar pentru toti se calculeaza la fel. Si daca in ultimii 10 ani a avut salar de 6000 de lei , atat i-a iesit pensia, care e problema ? Chiar el zicea că nimeni nu e mai presus de lege. Deci pensia carevasăzică nu are legătură cu presedentia. Dar pentru că a fost presedinte va mai primi o serie de alte beneficii (inclusiv bani, o rentă lunară de 5 mii și ceva pe lună) + locuinta + paza + alte alea.
  Plus că dacă intră la pușcărie va avea și mâncarea asigurată. Na, că am zis-o :)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: