Da, există democraţia poporului în China! Când vorbim despre ţâţe…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Treaba voastră cum reacţionaţi când vedeţi astfel de ştiri, dar io unul am recţionat cam aşa: e glumă, e camera ascunsă sau cum? Adică vorbim despre China, o ţară fascinantă din milioane de puncte de vedere, dar cu nişte probleme când vine vorba despre democraţia de manual, ca să zic aşa, mai mari decât însăşi China.

Cu toate acestea, de ce se revoltă internautul chinez? Pentru că nu poate să vadă începutul de ţâţişoare din nu ştiu ce serial istoric chinezesc, pentru că onor Guvernul a tăiat scenele alea în care decolteul actriţelor irumpea în mijlocul ecranului.

Mno poftim… Desigur, comit o eroare când nu amintesc de mişcările populare chinezeşti de pe internet pe chestiuni mult mai serioase, dar mie asta cu ţâţele parţial color mi se pare foarte interesantă din perspectiva reacţiei unui popor altfel obişnuit cu “şefu, era să aveţi o scamă“. Vă daţi seama, să se inflameze aşa chinezul pe o asemenea temă niscaiva de ruşnică…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Da, există democraţia poporului în China! Când vorbim despre ţâţe…”

  1. Dar fumatul in filmele de televiziune la turci? Eu am vazut in Turcia, in 2013, la cazarea unde am fost, in Istanbul, pe un canal de televiziune, un film in care erau cenzurat cu o pata, tigara si fumul care iesea din gura personajelor. Am si o imagine/fotografie, dovada. am captat asta desi eu scriu adesea despre gastronomie, dar fumatul intra la consum, nu?

  2. Cred mai mult ca onorabilul Partid Comunist Chinez nu s-a gandit la internauti sau la cei cu acces la internet si care pot initia o miscare online, ci mai degraba la provinciile incontrolabile de la centru care au deja 1,36 miliarde de oameni, combinat cu relaxarea politicii natalitatii si cu faptul ca China este o tara de lumea a treia dupa cum spun oficialii de la Beijing, deci s-ar putea sa fie mai greu cu procurarea anticonceptionalelor.

    P.S.: In China au loc anual in jur de 120 000 de proteste, asta fiind doar unul dintre acestea.

  3. No, lol, mă Cristi, mă!

    Comuniștii întotdeauna vor ei să decidă ce e mai bine pentru tine, pentru că ideologia e, nu-i așa, infailibilă și deci n-are cum să greșească, pentru că, desigur, toți suntem la fel și deci e clar că dacă ideologia are întotdeauna dreptate, are dreptate tot timpul, pentru oricare persoană de oriunde. Desigur.

    Nu, pe bune, aici deja e amuzantă faza. De tipul #baejnebun și #uwotm8

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)