Da, există democraţia poporului în China! Când vorbim despre ţâţe…

Treaba voastră cum reacţionaţi când vedeţi astfel de ştiri, dar io unul am recţionat cam aşa: e glumă, e camera ascunsă sau cum? Adică vorbim despre China, o ţară fascinantă din milioane de puncte de vedere, dar cu nişte probleme când vine vorba despre democraţia de manual, ca să zic aşa, mai mari decât însăşi China.

Cu toate acestea, de ce se revoltă internautul chinez? Pentru că nu poate să vadă începutul de ţâţişoare din nu ştiu ce serial istoric chinezesc, pentru că onor Guvernul a tăiat scenele alea în care decolteul actriţelor irumpea în mijlocul ecranului.

Mno poftim… Desigur, comit o eroare când nu amintesc de mişcările populare chinezeşti de pe internet pe chestiuni mult mai serioase, dar mie asta cu ţâţele parţial color mi se pare foarte interesantă din perspectiva reacţiei unui popor altfel obişnuit cu „şefu, era să aveţi o scamă„. Vă daţi seama, să se inflameze aşa chinezul pe o asemenea temă niscaiva de ruşnică…

5 comentarii la “Da, există democraţia poporului în China! Când vorbim despre ţâţe…

 1. Tiberiu Cazacioc Răspunde

  Dar fumatul in filmele de televiziune la turci? Eu am vazut in Turcia, in 2013, la cazarea unde am fost, in Istanbul, pe un canal de televiziune, un film in care erau cenzurat cu o pata, tigara si fumul care iesea din gura personajelor. Am si o imagine/fotografie, dovada. am captat asta desi eu scriu adesea despre gastronomie, dar fumatul intra la consum, nu?

 2. Madalin Blidaru Răspunde

  Cred mai mult ca onorabilul Partid Comunist Chinez nu s-a gandit la internauti sau la cei cu acces la internet si care pot initia o miscare online, ci mai degraba la provinciile incontrolabile de la centru care au deja 1,36 miliarde de oameni, combinat cu relaxarea politicii natalitatii si cu faptul ca China este o tara de lumea a treia dupa cum spun oficialii de la Beijing, deci s-ar putea sa fie mai greu cu procurarea anticonceptionalelor.

  P.S.: In China au loc anual in jur de 120 000 de proteste, asta fiind doar unul dintre acestea.

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Corect ce zici. Şi argumentat, pe stilul tău :D Dar tot nu mă pot opri să nu rânjesc fasolea un pic raportat la acest protest…

 3. Alex Răspunde

  No, lol, mă Cristi, mă!

  Comuniștii întotdeauna vor ei să decidă ce e mai bine pentru tine, pentru că ideologia e, nu-i așa, infailibilă și deci n-are cum să greșească, pentru că, desigur, toți suntem la fel și deci e clar că dacă ideologia are întotdeauna dreptate, are dreptate tot timpul, pentru oricare persoană de oriunde. Desigur.

  Nu, pe bune, aici deja e amuzantă faza. De tipul #baejnebun și #uwotm8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: