23.07.2017

Concurs: Cine vrea un voucher de 50 lei la Librăria Kyralina?

Later edit: în urma tragerii la sorţi prin random.org (cine vrea dovada, am filmarea!), câştigătorul este… Anke! Mulţumesc pentru participare, să fiţi iubiţi!

—————-

Cei mai mulţi dintre voi ştiţi că am trei minunăţii de copii. Cu cei mai mari (15 şi 10 ani) am un târg: singurul aspect material al vieţii cotidiene, ca să zic aşa, pentru care bag mâna în portfel necondiţionat sunt cărţile. Punct. Restul este discutabil :)) Probabil că sunt de generaţie veche sau ceva de pun atât accent pe cărţi şi pentru că eu cred cu o tărie demnă de o cauză mai bună că doar cărţile te pot face acel om care să fie un pic mai om :)

Am scris de multe ori aici pe blog despre tot felul de  isprăvi cu cărţi. Şi o să persist în greşeala aceasta frumoasă. Aşa cum fac, spre exemplu, cu voucherul de 50 de lei pe care cei de la Librăria Kyralina îl pun la bătaie prin prea-frumosul meu blog. Daţi un ochi pe site să vedeţi ce cărţi vă pot încânta şi poate vă faceţi „curaj” să răspundeţi provocării de mai jos :))

Provocarea sună aşa: Daţi cel puţin un exemplu de carte scrisă de un autor francez care v-a plăcut la modul corespunzător. Aştept comentariile voastre până pe 11 decembrie, ora 23.59. Şi, ca să fie totală democraţie în privinţa desemnării câştigătorului, o să fac asta prin tragere la sorţi :)

voucher Kyralina (Small)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Sex protejat: Când o arzi pe derdeluș, ai grijă la alunecuș!

Start vot pentru public în concursul “Samsung Galaxy Tab S – True Image Challenge”

27 comentarii

 1. Vio
  duminică, 7 decembrie 2014, 11:16

  HISTOIRE DE CHAMBRES, de Michelle Perrot si ÇA PEUT PAS RATER!, de Gilles Legardinier

  Răspunde
 2. Georgiana State
  duminică, 7 decembrie 2014, 11:26

  Te voi revedea, Marc Levy -m-a facut sa descopar acest scriitor si probabil ca mi-as comanda un roman scris tot de el.

  Răspunde
 3. Vlad
  duminică, 7 decembrie 2014, 11:28

  Curiozitatile mele din copilarie au fost satisfacute de cartile scrise de Jules Verne. Cred ca orice copil trebuie sa-l citeasca pentru ca e un deschizator pentru cartile mai complexe care vor urma. Nu trebuie ratat „Castelul din Carpați”!

  Răspunde
 4. duminică, 7 decembrie 2014, 11:44

  Cu siguranță cartea mea preferată din literatura franceză este ”Madame Bovary”, scrisă de Gustave Flaubert. M-am îndrăgostit iremediabil de protagonista romanului, Emma Bovary, a cărui poveste sunt sigură că multe femei au rezonat și de scriitura impecabilă și tranșantă a lui Flaubert. Imedita după asta urmează Camus cu a sa ”Ciumă”. Dincolo de faptul că mă fascinează poveștile despre această terbilă „plagă”, Camus transpune mai mult decât oribilitatea de a fi distrus de boală, ridică întrebări legate de condiția omului pe această lume. Pe mine m-a fascinat :D

  Răspunde
 5. Anke
  duminică, 7 decembrie 2014, 11:58

  Impreuna de Anna Gavalda, tare mult mi-a placut! S-a facut si film, cu Audrey Tautou. E o carte placuta, ajungi sa indragesti asa mult personajele, de iti vine sa intri si tu in poveste,sa fii alaturi de ei.

  Răspunde
 6. duminică, 7 decembrie 2014, 13:06

  „Copiii căpitanului Grant” („Les Enfants du capitaine Grant”) de Jules Verne (cred că imaginile inserate în ea au avut și ele rolul lor). Romanele de aventuri, nu amoroase, au avut și încă mai au câștig de cauză pe lista cărților preferate, cu mențiunea că am migrat de la autorii clasici (studiați mai mult prin generală și liceu) către cei contemporani.
  Pe altarul literaturii franceze mărturisesc faptul că nu am sacrificat prea mult timp, biblioteca părinților fiind principala sursă din care mi-am hrănit curiozitatea pentru ceea ce a oferit ea de-a lungul timpului: autorul menționat mai sus, Voltaire, Victor Hugo, Alexandre Dumas tatăl, Flaubert, Balzac și alții.

  Răspunde
 7. duminică, 7 decembrie 2014, 13:40

  orice Jules Verne :)

  Răspunde
 8. calin mirabela
  duminică, 7 decembrie 2014, 15:32

  Alexandre Dumas – Contele de Monte Cristo.

  Răspunde
 9. duminică, 7 decembrie 2014, 17:15

  Boris Vian, original si delicat in „Spuma zilelor”

  Răspunde
 10. Eliza
  duminică, 7 decembrie 2014, 17:35

  Chiar dacă autoarea este de origine engleză, cartea pe care am citit-o a fost tradusă în franceză, iar titlul este „Le journal secret d`Amy Wingate”. E ultima lectură în limba franceză şi la un moment dat, a devenit atât de interesant ceea ce se întâmpla în carte, încât am rămas o jumătatea de noapte trează pentru a-i afla sfârşitul.

  Practic, este vorba despre o fostă profesoară de literatură, aflată la pensie, care decide să se retragă la ţară, iar la recomandarea unei prietene începe un jurnal, în care îşi povesteşte viaţa precum şi lucrurile care i se întâmplă în prezent. Intriga e reprezentată de momentul în care îl întâlneşte pe Gary, un tânăr de 20 şi ceva, cu care leagă o frumoasă prietenie.

  *Nu particip prea des la concursuri, dar când e vorba despre cărţi, recunosc că nu pot sta deoparte.

  Răspunde
 11. Lazar Adrian
  luni, 8 decembrie 2014, 01:00

  Gustave Flaubert

  Răspunde
 12. Andra Tarnea
  luni, 8 decembrie 2014, 11:10

  Clair de femme – Romain Gary

  Răspunde
 13. Alexandra Chelu
  luni, 8 decembrie 2014, 11:16

  Rosu si negru – Stendhal

  Răspunde
 14. Mariana Chelu
  luni, 8 decembrie 2014, 11:40

  Honore de Balzac , ” Stralucirea si suferintele curtezanelor”.

  Răspunde
 15. Giurgiu Bianca
  luni, 8 decembrie 2014, 12:43

  Alexandre Dumas- „Laleaua neagra” .

  Răspunde
 16. Lavinia Alexa
  luni, 8 decembrie 2014, 12:58

  Cartea care m-a bulversat în primul an al Facultăţii de Litere a fost “Străinul” (L`Étranger) de Albert Camus. Am devorat-o pe atunci la biblioteca universitară şi am recuperat-o pentru propria bibliotecă chiar de la Librăria Kyralina, un spaţiu boem cu parfum de literatură franceză :) Mulţumim pentru concurs! :)

  Răspunde
 17. Apostu Andreea
  luni, 8 decembrie 2014, 13:48

  Neindoielnic, Pierre Lemaitre cu Au revoir la-haut a fost pentru mine revelatia ultimilor ani. Dar ar intra multi multi altii la capitolul scriitori preferati: Michel Tournier cu Le Roi des aulnes, Alain Robbe-Grillet cu Dans le labyrinthe, Houellebecq cu Harta si teritoriul, pentru a-i aminti doar pe cativa dintre ei.

  Răspunde
 18. Balaci Gabriel
  luni, 8 decembrie 2014, 14:57

  Voyage au bout de la nuit; D’un chateau l’autre, Ferdinand Celine.

  Răspunde
 19. Dorina Gutu
  luni, 8 decembrie 2014, 18:50

  Alain de Botton – Eseuri de îndrăgostit
  Am citit-o in studenției. Încă isi păstrează farmecul. Iar umorul e destul de… englezesc. :)

  Răspunde
 20. Dorina Gutu
  luni, 8 decembrie 2014, 19:10

  Oups, e elvetian. :)
  Atunci o numesc pe Simone de Beauvoir – Al doilea sex.

  Răspunde
 21. Popescu Oana
  luni, 8 decembrie 2014, 19:21

  Musso – Parce que je t’aime
  Pentru ca a fost prima carte pe care am citit-o integral in franceza.

  Răspunde
 22. luni, 8 decembrie 2014, 19:38

  Nu sunt eu cu franceza, dar in schimb, Andreï Makine, face o treaba excelenta. I-am citit doua carti, Testamentul francez si Iubrea omeneasca, carti primite cadou din partea dirigintei, care stie franceza, ca la mama ei acasa.

  Răspunde
 23. Raluca
  luni, 8 decembrie 2014, 19:52

  Nu m-am intersectat asa mult cu literatura franceza, dar „Mizerabilii” lui Victor Hugo si „La paradisul femeilor” a lui Zola mi-au ajuns la suflet.

  Răspunde
 24. marți, 9 decembrie 2014, 18:11

  Clar, Victor Hugo – „Mizerabilii”.

  Răspunde
 25. miercuri, 10 decembrie 2014, 17:12

  Alain Besancon – Nenorocirea secolului; Imaginea interzisă

  Răspunde
 26. Simona
  joi, 11 decembrie 2014, 00:10

  Eu sunt fan Mylene Farmer (e o cantareata, frantuzoaica ). Acesta doamna a ilustrat una din copertile volumului de Marc Levy. M-am gandit ca un motiv o fi avut, asa ca am zis sa-l citesc pe acest Levy. Am achizitionat intr-o coperta frumos colorata volumul de la un tonomat de carti :) Povestea mi-a placut ingrozitor de mult, asa ca am cumparat si urmarea, , pe care am citit-o jumatate in romana, jumatate in franceza (comandata la Kyralina impreuna cu , cu ilustratia mult dorita). Credeam ca imi va fi greu sa citesc in franceza, dar povestea are un je ne sais quoi citita in original.
  Acum sunt la primele pagini din , sper sa nu fiu dezamagita :)

  Răspunde
 27. joi, 11 decembrie 2014, 14:49

  Nu citesc carti a unor autori francezi, citesc doar ceea ce e scris de romani. Daca era despre romani, iti scriam cateva articole, nu un comentariu, asa ca, nu particip.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *