Concurs: Cine vrea un voucher de 50 lei la Librăria Kyralina?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: în urma tragerii la sorţi prin random.org (cine vrea dovada, am filmarea!), câştigătorul este… Anke! Mulţumesc pentru participare, să fiţi iubiţi!

—————-

Cei mai mulţi dintre voi ştiţi că am trei minunăţii de copii. Cu cei mai mari (15 şi 10 ani) am un târg: singurul aspect material al vieţii cotidiene, ca să zic aşa, pentru care bag mâna în portfel necondiţionat sunt cărţile. Punct. Restul este discutabil :)) Probabil că sunt de generaţie veche sau ceva de pun atât accent pe cărţi şi pentru că eu cred cu o tărie demnă de o cauză mai bună că doar cărţile te pot face acel om care să fie un pic mai om :)

Am scris de multe ori aici pe blog despre tot felul de  isprăvi cu cărţi. Şi o să persist în greşeala aceasta frumoasă. Aşa cum fac, spre exemplu, cu voucherul de 50 de lei pe care cei de la Librăria Kyralina îl pun la bătaie prin prea-frumosul meu blog. Daţi un ochi pe site să vedeţi ce cărţi vă pot încânta şi poate vă faceţi “curaj” să răspundeţi provocării de mai jos :))

Provocarea sună aşa: Daţi cel puţin un exemplu de carte scrisă de un autor francez care v-a plăcut la modul corespunzător. Aştept comentariile voastre până pe 11 decembrie, ora 23.59. Şi, ca să fie totală democraţie în privinţa desemnării câştigătorului, o să fac asta prin tragere la sorţi :)

voucher Kyralina (Small)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

27 thoughts on “Concurs: Cine vrea un voucher de 50 lei la Librăria Kyralina?”

 1. Curiozitatile mele din copilarie au fost satisfacute de cartile scrise de Jules Verne. Cred ca orice copil trebuie sa-l citeasca pentru ca e un deschizator pentru cartile mai complexe care vor urma. Nu trebuie ratat “Castelul din Carpați”!

 2. Cu siguranță cartea mea preferată din literatura franceză este ”Madame Bovary”, scrisă de Gustave Flaubert. M-am îndrăgostit iremediabil de protagonista romanului, Emma Bovary, a cărui poveste sunt sigură că multe femei au rezonat și de scriitura impecabilă și tranșantă a lui Flaubert. Imedita după asta urmează Camus cu a sa ”Ciumă”. Dincolo de faptul că mă fascinează poveștile despre această terbilă „plagă”, Camus transpune mai mult decât oribilitatea de a fi distrus de boală, ridică întrebări legate de condiția omului pe această lume. Pe mine m-a fascinat :D

 3. Impreuna de Anna Gavalda, tare mult mi-a placut! S-a facut si film, cu Audrey Tautou. E o carte placuta, ajungi sa indragesti asa mult personajele, de iti vine sa intri si tu in poveste,sa fii alaturi de ei.

 4. „Copiii căpitanului Grant” („Les Enfants du capitaine Grant”) de Jules Verne (cred că imaginile inserate în ea au avut și ele rolul lor). Romanele de aventuri, nu amoroase, au avut și încă mai au câștig de cauză pe lista cărților preferate, cu mențiunea că am migrat de la autorii clasici (studiați mai mult prin generală și liceu) către cei contemporani.
  Pe altarul literaturii franceze mărturisesc faptul că nu am sacrificat prea mult timp, biblioteca părinților fiind principala sursă din care mi-am hrănit curiozitatea pentru ceea ce a oferit ea de-a lungul timpului: autorul menționat mai sus, Voltaire, Victor Hugo, Alexandre Dumas tatăl, Flaubert, Balzac și alții.

 5. Chiar dacă autoarea este de origine engleză, cartea pe care am citit-o a fost tradusă în franceză, iar titlul este “Le journal secret d`Amy Wingate”. E ultima lectură în limba franceză şi la un moment dat, a devenit atât de interesant ceea ce se întâmpla în carte, încât am rămas o jumătatea de noapte trează pentru a-i afla sfârşitul.

  Practic, este vorba despre o fostă profesoară de literatură, aflată la pensie, care decide să se retragă la ţară, iar la recomandarea unei prietene începe un jurnal, în care îşi povesteşte viaţa precum şi lucrurile care i se întâmplă în prezent. Intriga e reprezentată de momentul în care îl întâlneşte pe Gary, un tânăr de 20 şi ceva, cu care leagă o frumoasă prietenie.

  *Nu particip prea des la concursuri, dar când e vorba despre cărţi, recunosc că nu pot sta deoparte.

 6. Cartea care m-a bulversat în primul an al Facultăţii de Litere a fost “Străinul” (L`Étranger) de Albert Camus. Am devorat-o pe atunci la biblioteca universitară şi am recuperat-o pentru propria bibliotecă chiar de la Librăria Kyralina, un spaţiu boem cu parfum de literatură franceză :) Mulţumim pentru concurs! :)

 7. Neindoielnic, Pierre Lemaitre cu Au revoir la-haut a fost pentru mine revelatia ultimilor ani. Dar ar intra multi multi altii la capitolul scriitori preferati: Michel Tournier cu Le Roi des aulnes, Alain Robbe-Grillet cu Dans le labyrinthe, Houellebecq cu Harta si teritoriul, pentru a-i aminti doar pe cativa dintre ei.

 8. Alain de Botton – Eseuri de îndrăgostit
  Am citit-o in studenției. Încă isi păstrează farmecul. Iar umorul e destul de… englezesc. :)

 9. Nu sunt eu cu franceza, dar in schimb, Andreï Makine, face o treaba excelenta. I-am citit doua carti, Testamentul francez si Iubrea omeneasca, carti primite cadou din partea dirigintei, care stie franceza, ca la mama ei acasa.

 10. Nu m-am intersectat asa mult cu literatura franceza, dar “Mizerabilii” lui Victor Hugo si “La paradisul femeilor” a lui Zola mi-au ajuns la suflet.

 11. Eu sunt fan Mylene Farmer (e o cantareata, frantuzoaica ). Acesta doamna a ilustrat una din copertile volumului de Marc Levy. M-am gandit ca un motiv o fi avut, asa ca am zis sa-l citesc pe acest Levy. Am achizitionat intr-o coperta frumos colorata volumul de la un tonomat de carti :) Povestea mi-a placut ingrozitor de mult, asa ca am cumparat si urmarea, , pe care am citit-o jumatate in romana, jumatate in franceza (comandata la Kyralina impreuna cu , cu ilustratia mult dorita). Credeam ca imi va fi greu sa citesc in franceza, dar povestea are un je ne sais quoi citita in original.
  Acum sunt la primele pagini din , sper sa nu fiu dezamagita :)

 12. Nu citesc carti a unor autori francezi, citesc doar ceea ce e scris de romani. Daca era despre romani, iti scriam cateva articole, nu un comentariu, asa ca, nu particip.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)