România este pe locul I în Europa Centrală şi de Est la votat legi!

Pe mine m-a luat un pic prin surprindere informaţia de mai jos. Pentru că, nu-i aşa, suntem chitiţi pe ştupitul legislatorului român (ca să îi zic aşa generic), că nu face nimic, că stă şi o freacă bugetareşte şi alea, alea. Dar uite că studiul de mai jos, Grayling AcTrend, elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group, ne arată că pe linie de traforaj legislativ viteză România se mişcă lejer.

Dar – căci, ca în orice statistică legată de scumpa noatră ţară, există un masiv „dar” – problema majoră la noi este că 65% din aceste acte legislative au fost adoptate de Guvern, prin ordonanţe de urgenţă. Spre deosebire de celelalte state analizate, unde acest mod de a guverna nu depăşeşte 11%. Adică, mai de la peluză, în România şi acest Guvern, ca toate celelalte dinaintea lui, îşi face legile proprii şi i se cam rupe de Parlament, ceea ce este trist, în primul rând pentru că Parlamentul, aşa ghiolban cum este, reprezintă, totuşi, voinţa tuturor cetăţenilor, care nu au votat doar cu partidul de guvernământ, să fie clar asta.

Vă recomand să citiţi, măcar pe diagonală, studiul de mai jos. Căci ar trebui să facem şi de astea, adică să ne şi documentăm, nu doar să o băgăm pe aia cu Puie Monta sau, după caz, Iohannis nu are copii.

studiu 1studiu 2studiu 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: