26.04.2017

Stimabililor, aveţi tăria să îi felicitaţi pe românii care au inventat aplicaţia Wabbit?

Pe scurt, legătura mea cu cei trei care au înspăimântat internetul, dar internetul nu s-a înspăimântat de ei :)) inventatori ai aplicaţiei Wabbit este cam aşa. Eram la Webstock şi o cunoştinţă comună mi-a spus că trebuie – obligat forţat! – să vorbesc cu băieţii ăştia. „O să vezi, o să îţi placă ce aplicaţie au făcut„, am fost avertizat. „Da, bre, bine, ia„, îi zic.

Şi băieţii vin şi încep să-mi povestească. Şi, pe măsură ce înţelegeam ce face Wabbit, îmi dădeam seama că nu are nici cea mai mică legătură cu mine. Dar, în acelaşi timp, nu îmi puteam reţine zâmbetul de „băejnebun, foarte tare!„. Căci, aşa cum puteţi vedea mai jos, unde vă spun cam ce face aplicaţia (atât de simplu, dar atât de pe treabă, ca să zic aşa :D), este categoric foarte tare. Dacă te înscrii în categoria ţinţă, adică, un capitol la care eu nu mai sunt apt combatant de fooooaaaaaaarte multă vreme şi îmi place a dreaqu de mult că e aşa :D

Înainte de a vă lăsa să înţelegeţi mai bine ce face Wabbit, am a vă spun doar câteva chestiuni. De multe ori – ştiu asta pentru că vorbesc cu foarte mulţi dezvoltatori tineri – un cuvânt bun, o „bine, măh!„, o bătaie apreciativă pe umăr reprezintă acea doză de energie, care îi face pe aceşti tineri să meargă înainte. Habar nu aveţi cât de mult conteaza ca ei să vadă că cineva le apreciază munca. Habar nu aveţi cât de mult contează să vadă că nu vorbesc singuri, de nebuni (ca să zic aşa) şi că cineva le vorbeşte înapoi, apreciindu-le „rostirea”.

Nu ştiu dacă asta se aplică şi în cazul celor trei băieţi Wabbit, dar eu unul vă spun că nu merită să stăm să analizăm asta, aşa că vă invit să îi felicitaţi şi să le uraţi mult, mult succes, căci atacă piaţa mondială cu aplicaţia asta :)

Menţionez că deocamdată aplicaţia se poate descărca doar din Google Play şi că utilizatorii de iPhone sunt invitaţi să îşi înscrie adresa de mail pe site, ca să afle cam când o să beneficieze şi ei de aplicaţie (undeva pe la finalul lui octombrie, mi se şopteşte în cască…).

wabbit

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Vodafone aduce iPhone 6 din 31 octombrie. Cum procedăm?

Atenţie, biciclişti! Care vreţi să vă tunaţi bicicleta, ascultaţi comanda la mine!

7 comentarii

 1. marți, 14 octombrie 2014, 14:26

  Pai cum se poate asa ceva ? Mie mi se pare de domeniul SF. Oricum ideea e fenomenala.

  Răspunde
 2. marți, 14 octombrie 2014, 14:28

  @Ioana, probabil aplicatia preia datele din GPS-ul telefonului tau si a persoanei respective.

  Răspunde
 3. Alex
  marți, 14 octombrie 2014, 15:13

  Probabil e pe baza de nefece. Near Field Communication. Mira-m-as sa nu aiba Handroidele asa ceva. Da’ daca n-au, probabil ca iti ia la intrebari gipiesu’. Doctoratu’ e daca reuseste sa foloseasca dăcât reteaua de telefonie pentru localizare cu precizie de ordinul metrilor, pentru ca, de exemplu, in metrou nu-ti merge nici un fel de GPS, ca esti sub pamant. Si daca n-are caramida nici NFC, atunci e distractia. Poate pe Bluetooth, sau chiar pe Wi-Fi, n-as sti sa zic.

  Răspunde
  • marți, 14 octombrie 2014, 16:25

   Din cate am citit, nu va mai fi nevoie de o conexiune la net.. Sau asta vor ei.. :D

   Răspunde
 4. marți, 14 octombrie 2014, 16:07

  Bre, io nu mă pricep cum funcţionează, dar ştiu că funcţionează şi asta îmi este de ajuns :))

  Răspunde
 5. marți, 14 octombrie 2014, 22:17

  Ba ejti nebun, suna prea bine asta, de aici poti sa dezvolti si alte chestii!

  Răspunde
 6. Alex
  miercuri, 15 octombrie 2014, 10:48

  Nfc e NEAR field communication. Asta inseamna ca telefoanele trebuie sa se afle la o distanta foarte mica. Deci nu poate functiona asa. Sigla lor e un iepure al caror nas si dinti sunt formati din sigla intoarsa a bluetooth-ului. Probabil ca si pe baza de internet daca vrei dupa ce persoana a iesit din range sa intri in legatura cu ea. Probleme ar fi urmatoarele: nu e originala ideea (search terms: missed connections), se bazeaza pe o masa mare de useri si cu bluetooth-ul in mod special pot exista multe probleme de conectivitate in functie de locatie, numar de dispozitive din zona etc. Totusi kudos lor pentru initiativa si implementare!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *