Stimabililor, aveţi tăria să îi felicitaţi pe românii care au inventat aplicaţia Wabbit?

Pe scurt, legătura mea cu cei trei care au înspăimântat internetul, dar internetul nu s-a înspăimântat de ei :)) inventatori ai aplicaţiei Wabbit este cam aşa. Eram la Webstock şi o cunoştinţă comună mi-a spus că trebuie – obligat forţat! – să vorbesc cu băieţii ăştia. „O să vezi, o să îţi placă ce aplicaţie au făcut„, am fost avertizat. „Da, bre, bine, ia„, îi zic.

Şi băieţii vin şi încep să-mi povestească. Şi, pe măsură ce înţelegeam ce face Wabbit, îmi dădeam seama că nu are nici cea mai mică legătură cu mine. Dar, în acelaşi timp, nu îmi puteam reţine zâmbetul de „băejnebun, foarte tare!„. Căci, aşa cum puteţi vedea mai jos, unde vă spun cam ce face aplicaţia (atât de simplu, dar atât de pe treabă, ca să zic aşa :D), este categoric foarte tare. Dacă te înscrii în categoria ţinţă, adică, un capitol la care eu nu mai sunt apt combatant de fooooaaaaaaarte multă vreme şi îmi place a dreaqu de mult că e aşa :D

Înainte de a vă lăsa să înţelegeţi mai bine ce face Wabbit, am a vă spun doar câteva chestiuni. De multe ori – ştiu asta pentru că vorbesc cu foarte mulţi dezvoltatori tineri – un cuvânt bun, o „bine, măh!„, o bătaie apreciativă pe umăr reprezintă acea doză de energie, care îi face pe aceşti tineri să meargă înainte. Habar nu aveţi cât de mult conteaza ca ei să vadă că cineva le apreciază munca. Habar nu aveţi cât de mult contează să vadă că nu vorbesc singuri, de nebuni (ca să zic aşa) şi că cineva le vorbeşte înapoi, apreciindu-le „rostirea”.

Nu ştiu dacă asta se aplică şi în cazul celor trei băieţi Wabbit, dar eu unul vă spun că nu merită să stăm să analizăm asta, aşa că vă invit să îi felicitaţi şi să le uraţi mult, mult succes, căci atacă piaţa mondială cu aplicaţia asta :)

Menţionez că deocamdată aplicaţia se poate descărca doar din Google Play şi că utilizatorii de iPhone sunt invitaţi să îşi înscrie adresa de mail pe site, ca să afle cam când o să beneficieze şi ei de aplicaţie (undeva pe la finalul lui octombrie, mi se şopteşte în cască…).

wabbit

7 comentarii la “Stimabililor, aveţi tăria să îi felicitaţi pe românii care au inventat aplicaţia Wabbit?

 1. Ioana Răspunde

  Pai cum se poate asa ceva ? Mie mi se pare de domeniul SF. Oricum ideea e fenomenala.

 2. Emilian Răspunde

  @Ioana, probabil aplicatia preia datele din GPS-ul telefonului tau si a persoanei respective.

 3. Alex Răspunde

  Probabil e pe baza de nefece. Near Field Communication. Mira-m-as sa nu aiba Handroidele asa ceva. Da’ daca n-au, probabil ca iti ia la intrebari gipiesu’. Doctoratu’ e daca reuseste sa foloseasca dăcât reteaua de telefonie pentru localizare cu precizie de ordinul metrilor, pentru ca, de exemplu, in metrou nu-ti merge nici un fel de GPS, ca esti sub pamant. Si daca n-are caramida nici NFC, atunci e distractia. Poate pe Bluetooth, sau chiar pe Wi-Fi, n-as sti sa zic.

  • Emilian Răspunde

   Din cate am citit, nu va mai fi nevoie de o conexiune la net.. Sau asta vor ei.. :D

 4. Cristian China-Birta Răspunde

  Bre, io nu mă pricep cum funcţionează, dar ştiu că funcţionează şi asta îmi este de ajuns :))

 5. Robert Răspunde

  Ba ejti nebun, suna prea bine asta, de aici poti sa dezvolti si alte chestii!

 6. Alex Răspunde

  Nfc e NEAR field communication. Asta inseamna ca telefoanele trebuie sa se afle la o distanta foarte mica. Deci nu poate functiona asa. Sigla lor e un iepure al caror nas si dinti sunt formati din sigla intoarsa a bluetooth-ului. Probabil ca si pe baza de internet daca vrei dupa ce persoana a iesit din range sa intri in legatura cu ea. Probleme ar fi urmatoarele: nu e originala ideea (search terms: missed connections), se bazeaza pe o masa mare de useri si cu bluetooth-ul in mod special pot exista multe probleme de conectivitate in functie de locatie, numar de dispozitive din zona etc. Totusi kudos lor pentru initiativa si implementare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: