Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

România este ţara lui Victor Ponta, dar şi a lui Alexandru Tomescu. Şi invers

Bucureşti, octombrie 2014. La trecerea de pietoni din Piaţa Romană. Aşteptam, alături de vreo 20 de oameni, culoarea verde a semaforului. Ne uitam pe sistem automat la un poliţist, care făcea exces de zel în dirijarea circulaţiei. Se pune culoare verde. Câţiva pietoni încep să traversez. Puţini. Restul am stat pe loc, pentru că poliţistul era în poziţia aia regulamentară că nu noi avem prioritate, deşi era verde la semafor, ci maşinile. Perfect pe Codul Rutier, de altfel.

Apare brusc o motocicletă de poliţie, cu toate luminile de avertizare în funcţiune. Se opreşte cu o frână lângă o bătrânică (ajunsă cam pe la jumătate trecerii de pietoni – între timp toţi ceilalţi care începuseră să traverseze cu ea se retrăseseră pe trotuar) şi începe să strige la ea “doamnă, nu vedeţi că e coloană oficială, ce Dumnezeu?“. Bătrânica se uita speriată şi nu înţelegea ce vrea de la ea.

Trece coloana oficială. Venită dinspre Piaţa Victoriei, de la Guvern. Hai să zicem că era Ponta (cam ştiu cum arată dispozitivul de protecţie pentru primul ministrul, deci pot zice asta). Pleacă şi poliţistul cu motocicleta. Dar bătrânica nu a scăpat de reproşuri, căci s-a îndreptat poliţistul pedestru, “titularul” intersecţiei, către ea şi a început şi el să o certe.

Am traversat, în cele din urmă. Printre înjurăturile celor din jurul meu la adresa celor din coloana oficială şi a poliţiştilor care au speriat-o pe bătrânică. Ajuns pe trotuarul de la coloane, l-am văzut pe Alexandru Tomescu, pe bicicletă, venind din sensul opus, dinspre Universitate. Mergea regulamentar, liniştit, firesc. S-a oprit la semafor, s-a dat jos de pe bicicletă şi a aşteptat culoarea verde. După care a plecat la fel de regulamentar, liniştit, firesc.

Mi-am dat seama atunci că România are marea şansă de a avea, printre Ponţi, Băsesci, Macoveişti şi Iohannişi şi câte un Tomescu. Şi că asta ne face să avem motive să nu plecăm din ea, să mai avem încă încredere că mai putem avea încredere.

Mulţumesc, maestre, mulţumesc.

6 comentarii la “România este ţara lui Victor Ponta, dar şi a lui Alexandru Tomescu. Şi invers

 1. Ivan Mihaela Reply

  :D nu era Ponta. Ponta e în Bacău :P :))
  http://gov.ro/ro/prim-ministrul/agenda

  • Cristian China-Birta Reply

   Unde am zis eu ca azi s-a întâmplat? Şi era Ponta, colega, trust me, ştii că ştiu ce vorbesc…

 2. Ivan Mihaela Reply

  gen..ce a înțeles Ivan din frumosa iscălitură. :D

 3. Ivan Mihaela Reply

  :) Stiu ca stii!
  Ideea e că mai avem câte un Tomescu… ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.