Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Chico Freeman Quartet cântă pe 24 octombrie la Cluj International Jazz Festival

Aşa cum v-am raportat, pe 24 şi pe 25 octombrie o să fiu la Cluj International Jazz Festival. Din păcate, din pricini ce ţin de programul meu mai ciudăţel, îl ratez pe Eli Degibri (despre care v-am spus aici mai multe). Dar nu îl ratez de nici o culoare pe Chico Freeman, care va presta vineri, 24 octombrie, de la 19.00 :D Aşa, ca teasing #sauceva, vă dau nişte informaţii despre artist. Dar nu înainte de a vă oferi cuvenitele chestiuni organizatorice. Apropo, ţineţi aproape de secţiunea specială de pe blog.

Organizator: Diesel Club

Unde: Casa de Cultură a Studenţilor, Cluj-Napoca

Perioada: 23-25 octombrie 2014

Bilete: Le puteţi cumpăra de la birourile Diesel Club (Piaţa Unirii 10) şi/sau de pe Eventim, cu menţiunea că vă recomand abonamentul pentru cele trei zile

Program
23.10.2014 | ora 19:00
Eli Degibri Quartet – Israel
24.10.2014 | ora 19:00
Chico Freeman Quartet – USA
25.10.2014 | ora 19:00
James Blood Ulmer with Pierre Dørge & New Jungle Orchestra – USA / Denmark

Chico Freeman este unul din cei mai “bazaţi” saxofonişti şi trompetişti ai momentului. A început să cânte la trompet cumva din greşeală, căci fratele său a găsit una în pivniţă şi i-a dat-o să se joace cu ea. Aşa a început totul. Deşi, ar fi vrut să se facă matematician, căci la o astfel de facultate s-a dus. Dar a descoperit şi saxofonul, aşa că s-a apucat serios de muzică, inclusiv în ceea ce priveşte studiile formale, ca să le zic aşa, obţinând şi un master în compoziţie şi teorie muzicală.

În 1976 îi apare primul album, “Morning Prayer”, după care se mută în New York, unde începe cu adevărat cariera sa muzicală. Albumele care au urmat – “No Time Left”, “Tradition in Transition” şi “The Outside Within” – l-au pus cu adevărat pe harta jazzului. Ce a urmat, este istorie.

Aşa, doar ca să vă faceţi o idee despre cine vorbim aici, ia uitaţi o listă cu muzicienii cu care a colaborat: Dizzy Gillespie, McCoy Tyner, Elvin Jones, Charles Mingus, Jack DeJohnette, Art Blakey, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Hank Jones, Freddie Cole, Joe Henderson, Bobby Hutcherson, Roy Haynes, Von Freeman, Arthur Blythe, Billy Hart, Lester Bowie, Famadou Don Moye, Cecil McBee, Kirk Lightsey, John Hicks, Mal Waldron, Earth, Wind & Fire, The Eurythmics, The Temptations, The Four Tops, Art Blakey, Sting.

Despre cum m-a impresioant musiu Chico, o să vă scriu după concertul de pe 24 octombrie, staţi pe aproape :) Deocamdată aşa un pic de gust, cum ar veni, despre ce va urma.

photo Chico 6w (Small)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.